• NO BACKPACK DAY

          • V stredu (15.11. 2023) sa uskutoční No Backpack day! Čo pre vás ako študentov znamená, zobrať čokoľvek, len nie ruksak. Zapojiť sa môžu aj profesori. Tešíme sa na vaše nápady a dúfame, že vyhodnotia toho najkreatívnejšieho!

            P. Šimurdová, 4. A

          • ŠTUDENTSKÁ KVAPKA KRVI

          • Aj tento rok sme sa zapojili do Študentskej kvapky krvi, ktorá sa konala dňa 8. novembra 2023. Do tejto akcie sa zapojilo 37 darcov aj prvodarcov krvi z našej školy aj študentov  OA z Dolného Kubína. Prvýkrát sa nám podarilo túto akciu naplánovať a realizovať priamo v priestoroch našej školy cez mobilnú NTS z Martina, ktorej ďakujeme.

            Zároveň sa chceme poďakovať za sprostredkovanie kampane  Územnému spolku Orava SČK, darcom a všetkým, ktorí nám pri tejto akcii pomohli.

            SHARENI svoju krv a život ti dá LIKE......

            Ďakujeme!

            Mgr. Eva Chomisteková  

          • TERAPEUTICKÉ A PREVENTÍVNE POLOHOVANIE PACIENTOV S VYBRANÝMI OCHORENIAMI

          • Dnes k nám zavítala Mgr. Renáta Brodňanská z FRO v DONsP, aby nás poučila, ako polohovať pacienta po NCMP a totálnej endoprotéze bedrového kĺbu. Prednáška s následným precvičovaním bola veľmi podnetná, za čo jej veľmi ďakujeme a tešíme sa s ňou na ďalšie stretnutie. Tiež ďakujeme aj našim profesorkám za snahu spestriť nám takýmto spôsobom vyučovanie.

          • EXKURZIA V SADROVNI

          • Dňa 7.11. 2023 sme my študenti I.A triedy mali možnosť zúčastniť sa odbornej exkurzie v sadrovni ortopedickej ambulancie v DONsP v Dolnom Kubíne.
            Pán sanitár nás s ochotou oboznámil so všetkými pomôckami z obväzového materiálu a redresnými pomôckami, ukázal nám aj postup pri zhotovovaní sadrového obväzu a nakladaní ortézy. Z tejto exkurzie sme si zobrali veľa zaujímavého, no i poučného a sme za to vďační našim vyučujúcim OSE a OST.

            Charlotte Barčáková, 1. A

          • EXKURZIA V PSYCHIATRICKEJ LIEČEBNI SUČANY

          • Psychiatrická liečebňa Sučany predstavuje významnú inštitúciu, prezentujúcu odbor psychiatrie na severnom Slovensku. V piatok 3.11.2023 sme mali možnosť oboznámiť sa so životom hospitalizovaných pacientov v liečebni. Liečebňa zabezpečuje komplexnú skupinovú psychoterapiu, psychologické vyšetrenia, psychoedukáciu, dramatoterapiu, muzikoterapiu a rôzne formy rehabilitácie podľa požiadaviek. Bolo to pre nás veľmi náučné, pozreli sme sa na život psychiatrického pacienta aj z iného uhlu pohľadu.  Dozvedeli sme sa veľa nových poznatkov o rôznych metódach liečby, činnostiach bežného života a režime fungovania liečebne. Ďakujeme za túto jedinečnú príležitosť Mgr. Michalicovej, Mgr. Lissovej,

            Mgr. Janoľovej, Mgr. Žufkovej. Kolektív 3.A.

          • EXKURZIA NA OPERAČNÝCH SÁLACH

          • My študenti I.SAN triedy sme sa dňa 27.10.2023 zúčastnili exkurzie na operačných sálach a na pracovisku centrálnej sterilizácie v DONsP v Dolnom Kubíne. Operačnými sálami nás sprevádzal náš spolužiak Roman, ktorý nám bližšie ukázal prácu a režim na tomto pracovisku. Ďalšou zastávkou bolo pracovisko centrálnej sterilizácie, kde sme sa oboznámili  s mechanickou očistou, a následným procesom dezinfekcie a sterilizácie jednotlivých zdravotníckych pomôcok.

            Pre každého z nás bola táto exkurzia veľkým obohatením a spestrením v našom štúdiu.   Touto cestou ďakujeme triednej profesorke Mgr. Alenke Majdišovej a profesorke Mgr. Miloslave Turčinovej za sprevádzanie.