• NAJLEPŠIA FUTBALISTKA - LENKA BOMBJAKOVÁ z 2. B

          • „Pomáhať druhým je mojím poslaním života,“ povedala 17-ročná Lenka Bombjaková z 2. B v našom interview, ktoré si budete môcť prečítať v 2. čísle časopisu Uzlík. Je skromná, talentovaná športovkyňa, ktorá má rada kone a futbal. Už dva roky po sebe získala na turnaji o Pohár starostu mesta Orlova titul Najlepšia hráčka. Bolo tomu tak aj  24. 2. 2019. Medzi jej ocenenia patria aj: Najlepší strelec Lokčianskej miniligy (12 gólov), Najlepšia strelkyňa na celoslovenskom turnaji základných škôl v Nitre  (12 gólov). Každý rok získava ocenenia za  najlepšiu hráčku...

            „Priateľstvo je veľmi dôležité pre každého jedného z nás, pretože prináša človeku oporu, podporu, zázemie aj silu, vďaka priateľstvu sa učíme zodpovednosti, pochopeniu, rešpektu, úcte a tolerancii.“ (Lenka Bombjaková)

            Futbal začala hrávať ako deväťročná za starších žiakov v chlapčenskom tíme a oni si ju potom zvolili za kapitánku! Už na ZŠ bola ocenená starostom obce Lokca pamätnou plaketou za úspešnú reprezentáciu obce Lokca v športovej činnosti. Predchádzalo tomu 1. miesto v okresnom a krajskom kole, a v celoslovenskom turnaji, ktorý sa konal v Nitre, sa síce ako tím neumiestnili na prvých miestach, ale Lenka si odniesla trofej za najlepšiu strelkyňu, ktorú jej odovzdal prezident Slovenského futbalového zväzu. Popritom začala hrávať za dievčenský klub Oravan Oravská Jasenica, kde hráva doteraz a získava ocenenia... Viac v časopise Uzlík č. 2. (rr) 

             

          • ŠKOLSKÁ HITPARÁDA

          • Študentský rozhlas RÁDIO AVOKÁDO, ktorý založili ako prváci Martin Toman a Ondrej Valčičák, odovzdáva svoj moderátorský mikrofón Mgr. Kataríne Šutej a jej redakčnému tímu. Ak chceš byť jeho súčasťou, stačí sa prihlásiť. Zároveň veľké ĎAKUJEME patrí Ondrejovi, ktorý tri roky rozhlas pravidelne viedol, moderoval, pripravoval pre nás pesničky a bol šéfredaktorom nášho časopisu Uzlík! Obidvom prajeme úspešnú maturitu!!!

            Milí študenti, chcem Vás oboznámiť, že spúšťame súťaž v školskom rozhlase. Bude to hitparáda s názvom Zlatá pieseň.

            Pravidlá sú nasledovné:

            -          súťaž bude prebiehať od stredy do piatku;

            -          každá trieda, začneme od 1. roč., vyberie min. 5 piesní a tie by sa cez prestávky hrali;

            -          hlasovať môžete od stredy do piatku, ukončenie hitparády po 5. vyuč. hodine v piatok;

            -          piesne sa nemôžu opakovať;

            -          žánre sú povolené všetky;

            -          piesne nesmú obsahovať vulgarizmy;

            -          prebiehať bude aj hlasovanie za najkrajšiu pieseň dňa;

            -          žiaci, ktorí vybrali piesne,  nemôžu hlasovať za svoju triedu;

            -          hlasovacie lístky by sa vhadzovali na vrátnici do určenej krabice;

            -          na lístku bude meno, priezvisko, trieda a číslo piesne s názvom;

            -          výsledky by boli zverejnené na stránke školy;

            -          čiže každý týždeň bude jedna víťazná pieseň;

            -          na konci šk. roka prebehne hlasovanie za najlepšiu pieseň z najlepších;

            -          trieda, ktorá zvíťazí, bude na konci školského roka ocenená!

            Mgr. Katarína Šutá

              

          • 20. JUBILEUM NÁŠHO ČASOPISU UZLÍK

          • Časopis radostí a starostí študentského života

            V tomto školskom roku náš časopis Uzlík oslavuje svoje 20. narodeniny. Prešiel dlhou, a nie ľahkou cestou dospievania, veď to poznáte sami, ako „dospievanie bolí...“ Naše prvé články vznikali v školskom roku 1998/1999, zažili milénium, rôzne tímy redakčnej rady, zlepšovali sme grafiku a vytvorili nové logo, ktoré nám presne sedí... Za celé tie roky ďakujeme všetkým, ktorí tvorili náš časopis a boli s nami. V tomto školskom roku sme zvýšili aj náklad na 250 kusov, vytvorili si facebookovú stránku, kde nás môžete lepšie spoznať a aj priamo kontaktovať, a posielať nám svoje príspevky aj fotografie. Znovu sme zaviedli aj Žolíka zdravotníka, ale pozor, upravujeme podmienky – na jednej vyučovacej hodine môžete  v jednej triede použiť maximálne 3 žolíkov!!!

            Naše doterajšie akcie v šk. roku 2018/2019

            Súťaž o najkrajšiu zimnú fotografiu – 1. miesto: Janka Pantoková, 2. A a Mária Ondrošová, 2. B

            Literárna súťaž – Ako si predstavujete „Školu plnú života“?

            Súťaž o najvtipnejšie fotografie z lyžiarskeho kurzu – pre prvákov a profesorov (zatiaľ vyhrávajú stále profesori 😊) a najkrajšie fotky nám zatiaľ poslala Klára Joňáková z 1. A 😊

            Valentínska pošta – veríme, že sme potešili 😊

            Štúrovo pero 2019 – náš časopis sme poslali do celoštátnej súťaže študentských časopisov – držte nám palce...

            Štúrovo pero 2019 – novinárske príspevky študentov SŠ – poslali sme práce našich redaktoriek Nikolety Jagelekovej a Karin Stopjakovej zo 4. B...

            Do leta čakajte ešte ďalšie prekvapenia, a hlavne nám posielajte svoje príspevky! Predstavíme aj talentované poetky našej školy... 😊

            Za redakčnú radu Mgr. R. Bočkayová

             

             

             

          • KDE JE VÔĽA, TAM JE AJ CESTA...

          • V sobotu 16. 2. 2019 sme boli zaviesť nazbierané šatstvo, obuv, drogériu a najmä lieky a obväzy, obväzový materiál z našej školy Občianskemu združeniu DOBRÝ PASTIER v Kláštore pod Znievom. Na dvoch autách z Martinčeka sme viezli 30 vriec aj za MS SČK v Martinčeku. Z našej školy sa odviezlo 22 vriec oblečenia a obuvi. Vo štvrtok si po ďalších 15 vriec do našej školy príde  pán farár Vladimír Maslák. Všetci sú nám veľmi vďační za privezenú pomoc. Potrebovali by aj pomoc zdravotníkov - zdravotných sestier, zdravotníckych asistentov, absolventov našej školy alebo aj žiakov počas prázdnin. Mali by zabezpečené ubytovanie, stravu aj plácu. Majú aj útulok pre ženy vo Vrícku. Ešte raz Vám všetkým patrí veľké poďakovanie! V prípade záujmu o ďalšiu pomoc ma priamo kontaktujte. Vopred ďakujem! PhDr. Andrea Jarabáková

          • ČLOVEČINA V NÁS...

          • Milí žiaci a kolegovia, dovoľte mi, aby som Vám v mene pána Jozefa Miča ešte raz zo srdca poďakovala za rýchlu a vítanú pomoc, ktorú sa nám podarilo zrealizovať rýchlosťou blesku v priebehu víkendu a pondelka. Reťazová reakcia pomoci sa spustila prosbou našej žiačky z  II.V  pani Marianky Knapovej v piatok poobede, ktorú poprosil o pomoc jej známy - pán Mičo pre rodinu, ktorej zhorel dom do tla.  V ňom sedem detí vo veku od 3 do 12 rokov s rodičmi prišli o všetko. Ja som jej prosbu uviedla do školského chatu na stránku našej školy. A už sa záchranná akcia rozbehla v plnom prúde. V pondelok ráno bola naša vrátnica doslova založená vrecami s detským oblečením, obuvou, hračkami. Podarilo sa  nazhromaždiť až 30 vriec. V utorok sa zastavil pán Mičo po vyzbierané veci a bol veľmi milo prekvapený ich množstvom. Ani sa všetky nepomestili do jeho veľkého auta.

            Uvádzam úryvok z jeho mailu: „Veľmi si vážim, akou rýchlosťou ste dokázali také množstvo oblečenia zozbierať. Je vidieť, to nie je iba vec chcenia, ale i kus dobrého srdca a človečiny, ktorá vo Vás a na Vašej škole je. Včera som osobne odovzdal veci aj finančnú výpomoc postihnutej rodine. Boli naozaj dojatí a nevedeli pochopiť, prečo úplne cudzí ľudia pomôžu a najbližší nie. Je to rómska rodina, ktorá žije vo veľkej biede a mal som pocit, že veľmi slušne. Manžel pracuje a momentálne žijú s matkou v dvoch malých izbičkách cca.3 m2, spolu ich je tam 12 ľudí. Keď som bol dnu, poviem Vám, že si neviem  predstaviť, kde toľko ľudí môže spať. Niektoré fotky a moje poďakovanie aj Vašej škole je uverejnené na mojej FB stránke. Budem rád, keď si to pozriete a aj z reakcií ľudí na FB je  vidieť, že sme urobili dobrú vec“.

            https://www.facebook.com/profile.php?id=100005978715827&epa=SEARCH_BOX

            Zaujímavé čítanie o pánovi Jozefovi Mičovi, vrelo odporúčam prečítať si na:

            https://zurnal.pravda.sk/portret/clanok/483258-jozef-mico-z-terchovej-vyraba-kulisy-pre-hollywood/

            PhDr. Andrea Jarabáková

              

          • ÚSPECH V RECYKLOHRÁCH!

          •     

            Za nazbierané body v Recyklohrách sme nakúpili 9 stereo reproduktorov a prenosné rádio USB/SD Bluetooth audio systému. Veľké poďakovanie patrí PhDr. Andrei Jarabákovej, koordinátorke celého projektu, a všetkým, ktorí sa do aktivít zapojili!

              

                   RECYKLOHRY - Na slovíčko s PhDr. A. Jarabákovou

                  "Denne všetci zažívame veľa nového a so svojimi zážitkami sa určite delíme s kamarátmi aj rodinou. Cez mobilný telefón posielame fotky, telefonujeme, púšťame si hudbu, videá... Všetky tieto funkcie mobilného telefónu ovládame, ale možno neviete, aké funkcie mali prvé mobilné telefóny alebo ako prvé mobily vyzerali, prípadne koľko mobilných telefónov sa vyzbieralo v rámci kampane zberu mobilných telefónov na predajniach Orange Slovensko. Na tieto, ale aj ďalšie otázky sa pokúsili odpovedať žiaci 2. B triedy našej školy. V čase od 4. septembra do 16. novembra 2018 sa žiaci 2. B triedy zapojili do plnenia 37. úlohy Recyklohier s názvom zMOBILizuj mozog, vyhlásenej spoločnosťou ASEKOL v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Orange. Prvú časť úlohy tvorilo 10 otázok vedomostného kvízu, ďalšiu časť úlohy tvorili štyri otázky, v ktorých si trochu zatipovali a skúsili správne odpovede uhádnuť. V poslednej časti úlohy si zase potrápili svoje hlavičky a odpovede našli po správnom vyriešení štyroch sudoku. Dozvedeli sa, aké dôležité je odovzdávať mobilné telefóny do zberných boxov, odkiaľ putujú na recykláciu a môžu byť užitočné, napr. pri výrobe vesmírnej techniky. Za splnenie tejto vedomostno-matematickej úlohy naša škola získala 205 bodov.

                 Zároveň v tomto termíne sa všetci žiaci našej školy zapojili aj do 38. úlohy Recyklohier s názvom Starý mobil sem! Jej cieľom bolo nazbierať a odovzdať čo najviac vyradených a nefunkčných starých mobilov. Nám sa podarilo vyzbierať celkovo 128 mobilov, za ktoré sme získali 1280 bodov na náš účet. V novembri 2018 sa nám podarilo nazbierať a odviezť 1975 kg vyradených elektrozariadení, batérií a vyradených tonerov, za čo sme získali 1975 bodov.

                 Nazbierané body sme mohli použiť na nákup pomôcok pre potreby žiakov v škole, a to 9 stereo reproduktorov GENIUS SP – U 102 a prenosného rádia USB / SD Bluetooth audio systému zn. ORAVA." 

            PhDr. Andrea Jarabáková

             

             

          • LYŽIARSKY VÝCVIK

          • Dnes bol prvý deň našich prvákov na lyžiarskom, ktorý sa koná od 11. 2. - 15. 2. 2019 na Kubínskej holi. Ponúkame vám prvé zábery...

        • Ďakujeme za kultúrny zážitok, Martin :-)
          • Ďakujeme za kultúrny zážitok, Martin :-)

          • Chcem sa poďakovať Martinovi Tomanovi zo 4.A a spol. za krásny umelecký zážitok na dnešnom koncerte. Verím, že sa aj vám ostatným toto predstavenie páčilo a odkaz tohto počinu v nás bude rezonovať čo najdlhšie. Týmto chcem vyzvať akékoľvek skryté aj viditeľné talenty na našej škole, že môžu podobne zažiariť a veľmi radi im vytvoríme priestor na sebaprezentáciu, a zároveň obohatenie nás všetkých. Teším sa na rozvíjanie myšlienky "Školy plnej života"...

            S pozdravom Mgr. A. Šutý

        • PREVENCIA PATOLOGICKÝCH JAVOV
          • PREVENCIA PATOLOGICKÝCH JAVOV

          • V dńoch 28. 1. 2019 a 4. 2. 2019 sa na našej škole uskutočnila séria prednášok v druhých ročníkoch v rámci prevencie patologických javov. Témou prednášok boli "Rasizmus a extrémizmus" a "Trestoprávna zodpovednosť mládeže so zameraním na šikanu". Ďakujeme pracovníčkam CPPPaP PhDr.Machajovej PhD., Mgr.Šuvadovej a kpt.Mgr.Šándorovi, ktorí uvedené prednášky realizovali. Mgr. Tatiana Olbertová, Mgr. Anna Bušová