• PRIPRAVENÍ NA EXPEDÍCIU DofE

          • Pani profesora Mgr. Margita Snováková, koordinátorka DofE na našej škole,  požiadala Orange o príspevok na Expedíciu a bolo jej vyhovené. Prišli stany, čelovky, variče ... A Expedícia DofE môže začať! Ďakujeme! PhDr. Silvia Rovná, PhD.

          • ŠKOLA + JEDLO = NÁDEJ

          • Mary's meals je medzinárodné charitatívne hnutie, ktoré bojuje proti hladu v školských zariadeniach. Tam, kde tá najväčšia chudoba bráni deťom normálne sa stravovať, a tým pádom sa aj vzdelávať. Milióny detí kvôli samotnému hladu nemôžu chodiť do školy a tie deti, ktoré školu navštevujú, tam buď spia alebo sú veľmi unavené, pretože im chýba energia. Tieto a mnohé ďalšie informácie sme sa dozvedeli 24. 1. 2020, keď sme sa ako trieda zúčastnili veľmi zaujímavej prednášky.  Spoločne sme sa dozvedeli, ako táto charita funguje a ako veľmi deťom pomáha. Mary's meals pomáha neskutočné množstvo dobrovoľníkov a spolu zabezpečujú stravu vyše 1,6 milióna deťom. Čo je obrovské množstvo a stále rastie. Mnohé deti jedia len toto jediné jedlo, ktoré dostávajú od Mary's meals a rovnako je to aj ich veľká motivácia, aby naďalej študovali a pokračovali v tom, čo ich najviac baví, a to je škola. Jedia každý deň to isté, a to je niečo ako naša ovsená kaša. Náklady za toto jedlo na deň sú 0.09 centov. Za jedno dieťa ročne to je 18,30 €. Pretože vzdelanie a jedlo patria medzi dnešné priority, mal by na ne mať právo každý. Je smutné, keď deti majú sen niečím byť, a nemôžu. "Chcel by som mať dostatok jedla a jedného dňa chodiť do školy," týmito slovami 14-ročného chlapca sa to celé začalo. A teraz pomáha Mary's meals miliónom deťom na 4 kontinentoch sveta. Suroviny sa dodávajú od miestnych farmárov, čím sa podporuje lokálna komunita. Šírenie diela Mary's meal spočíva na iniciatíve dobrovoľníkov, ktorých poháňa túžba pomáhať. A my sami sa do toho môžeme zapojiť buď ako dobrovoľníci, či pomocou batôžkového projektu, alebo môžeme prispieť malou finančnou sumou. Nám sa to možno zdá ako maličkosť, ale deti v Afrike by za to dali aj ruku do ohňa. Takto v skratke sme vám priblížili tento projekt a o tom všetkom vás budeme informovať. Klára Joňáková, Rebeka Lašová, 2. A 

             

          • PRVÉ MIESTO NA OLYMPIÁDE!

          • Nový kalendárny rok sme začali veľmi úspešne. Elena Turbeková z 1.A triedy sa dnes 15. 1. 2020 zúčastnila okresného kola olympiády v anglickom jazyku na Obchodnej akadémii v Dolnom Kubíne, kde sa vo svojej kategórii 2D umiestnila na 1. mieste a postupuje na krajské kolo,“ povedala nám Mgr. Eva Hanková. Blahoželáme a držíme palce na kraji!

        • Špeciálny jedálny lístok od 20. 1. 2020 !!!
          • Špeciálny jedálny lístok od 20. 1. 2020 !!!

          • Od budúceho týždňa sme v spolupráci s jedálňou v Kňažej pre Vás pripravili menej "mäsové" jedálne menu. Dajte vedieť, či sa Vám to takto páči a či vítate takúto zmenu v jedálnom lístku. (Anketa)

            Stále je otvorená ponuka prihlásenia sa na obedy pre nových stravníkov. Informujte sa u p. Laštíkovej č.d. 215 alebo u triednych učiteľov.