• OD RÁDIA K TELEVÍZII

          • V období korony - na jar 2020, keď začalo dištančné vzdelávanie, a my všetci sme ostali izolovaní doma, sme spolu s Andrejom Vojtasom, vtedy ešte študentom prvého ročníka, ale obrovským talentom, spojili svoje sily, nápady, kreativitu a Rádiu Avokádo sme pridali aj obraz - videá, reportáže, interview, zaujímavé témy, aktuality... Vďaka vám všetkým, ktorí ste prispievali do nášho vysielania, a prejavovali oňho záujem, sme spojili študentov, učiteľov, rodičov a priateľov školy. Položili sme tak základy našej prvej študentskej televízie. Ďakujeme!!! A tak 7. 5. 2020, keď sme prvýkrát začali vysielať s obrazom (na aktuálnu tému „Hrdinovia dnešných dní“), sme začali aj prvé vysielanie našej televízie. Práve dnes 30. 1. 2021 sa zrodil jej názov aj zvučka, ktorej autorom je Andrej Vojtas, dnes už študent 2. A.  Tešíme sa na spoluprácu s vami! Teší sa na vás naša MEDI TV - televízia študentov Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne.

            Pre zaujímavosť, ako sa píše v našej školskej kronike, presne 14. 2. 2001 sa začalo prvé – Valentínske vysielanie študentského rozhlasu, ktoré malo veľký úspech u študentov aj učiteľov. Tento rok tomu bude 20 rokov! Mgr. Renáta Bočkayová  

          • KLASIFIKÁCIA ZA I. POLROK ŠK. ROKA 2020/2021

          •      Milí rodičia a žiaci,

                 keďže sa blíži polročná klasifikácia, chceme Vás informovať o nasledovných otázkach.

                 Všetky predmety sa klasifikujú známkou k 29. 1. 2021, okrem OAD v III.A, III.B a OSS v I.V. Tu využívame možnosť predĺžiť klasifikáciu do 31. 3. 2021 na základe Rozhodnutia MŠ zo dňa 4. 1. 2021. Klasifikačná porada pre spomenuté ročníky sa bude konať v marci a výpisy budú žiakom odovzdané po 31. 3. 2021.

                 Polročná klasifikačná porada pre ostatné triedy bude 29. 1. 2021. Tento rok sa výpisy známok nebudú odovzdávať v tlačenej forme, ale budú posielané elektronicky na rodičovské konto v pondelok 1. februára 2021. Druhý polrok sa začína pondelkom 1. 2. 2021. Polročné prázdniny sa tento školský rok neuskutočnia (Rozhodnutie MŠ zo dňa 11. 12. 2020).

                 S pozdravom

                                             vedenie Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne

          • STRIEBRO NA OLYMPIÁDE

          • Elena Turbeková z 2. A pod vedením Mgr. E. Hankovej získala krásne 2. miesto v okresnom kole olympiády anglického jazyka, ktoré sa konalo 13. 1. 2021 online. Srdečne BLAHOŽELÁME!!!

          • EKOTIPY A EKOTRIKY

          • Ekotipy a ekotriky na mesiac január

            • Pretrieď si skriňu #minimalizmus 
              • V skrini nájdeš isto veľa oblečenia, ktoré vôbec nenosíš, nesedí ti veľkosť, nehodí sa k tvojmu štýlu, je príliš obnosené, aby si ho niekam nosila.  
              • Pretrieď si veci na tri kopy. Na prvú kopu "ÁNO" si daj, čo určite chceš, sedí ti veľkosť, štýl a dokážeš to kombinovať s viacerými inými kúskami. Na druhú kopu "NIE" si daj, čo určite nechceš z akéhokoľvek dôvodu. Na tretiu kopu "MOŽNO" si daj veci, o ktorých si sa ešte nerozhodla. Po nejakom čase, pokojne aj po 6 a viac mesiacoch sa pozri na kopu "MOŽNO", toho, čo si sa za celý ten čas ani nedotkla, môžeš so spokojným srdcom posunúť ďalej. Je veľmi pravdepodobné, že ani neskôr po ňom nesiahneš. 
            • Pri umývaní zubv vypínaj vodu, nemusí tiecť pčas toho, ako si umývaš zuby. #šetripeňaženku 
              •  71 % povrchu Zeme je voda, ale vedeli ste, že iba 2,5 percenta z toho je sladkovodná?  Nie, tej vody naozaj nemáme na Zemi tak veľa. Hoci my na Slovensku jej máme zatiaľ dostatok, nemali by sme ňou plytvať. Aj naša peňaženka sa nám poďakuje. 
                Zdroj: https://dennikn.sk/370153/vsetka-voda-zemi-by-sa-zmestila-do-gule-priemerom-mensim-1400-kilometrov 
            • Nepužívaj jednorazové tašky ani tie papierové  #udržateľnsť 
              • Možno je to prekvapivé, avšak papierové tašky nie sú automaticky viac EKO ako igelitky.  Problém je, ak sa taška použije iba raz, a potom sa vyhodí. Preto sa snaž, tašku používať hlavne opakovane, aj keby to bola igelitka. Koordinátorka pre environmentálnu výchovu Mgr. Marianna Borbová