• USPOR ENERGIU - CHRÁŇ PLANÉTU!

          • Viem, že aj ty v poslednom čase počúvaš z každej strany o energetickej kríze. Vedel si, že ušetriť vieš len stiahnutím ventilu na radiátore alebo obmedzením používania rýchlo-varnej kanvice? V každej triede sa už onedlho objavia plagáty, ktoré ti prinesú viac podobných typov na rýchlu úsporu energie! Pridaj sa k nám a malými krokmi šetri viac energie nie len v škole ale aj u seba doma.

            Mgr. Lívia Záhorová a Mgr. Petra Karcolová

            koordinátorky environmentálnej výchovy

          • UČÍME SA STÁLE NIEČO NOVÉ ...

          • Dňa 18. 01. 2023 sme absolvovali odborný seminár Ošetrovanie chronických rán pre odborné učiteľky a žiačky IV.B. Seminár viedli reprezentantky firmy Fidia pani Mgr. M. Javorová a Mgr. Kováčiková. Ich odborná prezentácia  a sprievodný výklad prispeli k rozšíreniu našich vedomostí, ktoré využijeme na odbornej praxi. Mgr. E. Balková

          • ŽIVOTNÉ JUBILEUM SENIOROV

          • Dňa 20.01.2023 sa konala oslava životného jubilea seniorov v CSS Brezovec. Pri tejto príležitosti im primátor mesta Dolný Kubín odovzdal gratulačný list. Krásne, kultúrno - spoločenské podujatie nezištne podporili a seniorov svojim spevom a hudbou potešili aj naše študentky Erika Mäsiarová z 3.A  a Lenka Stelinová z 1.A triedy. Touto cestou sa im chcem zo srdca poďakovať za ich ochotu rozdávať radosť, úsmev a svoj talent. Týmto svojím prístupom a postojom sú pre nás vzorom a povzbudením. 

            Katarína Bedrichová

            koordinátorka Dobrovoľníctva

          • RECYKLOHRY

          • Na začiatku školského roka sa naša škola zapojila v rámci environmentálnej výučby do programu Recyklohry. V rámci Slovenska sa vyzbieralo až 24 506 starých mobilov, ktoré budú vďaka vám zrecyklované a suroviny získané pri recyklácii sa opätovne použijú pri výrobe nových telefónov.Pri losovaní výhier pre žiakov zapojených do zberu sa šťastie usmialo aj na študentku našej školy, a to na Kláru Krakovskú z 2.B. Srdečne jej gratulujeme k výhre a ďakujeme, že sa do tohto zaujímavého programu zapojila! (pk)

          • EXKURZIA NA ODDELENÍ KLINICKEJ MIKROBIOLÓGIE

          • 17.1. sa študenti prvého ročníka externého štúdia v odbore praktická sestra zúčastnili exkurzie na oddelení klinickej mikrobiológie. Dozvedeli sme sa čo je obsahom klinickej mikrobiológie,ako diagnostikujú bakteriálne, vírusové, mykotické, parazitálne ochorenia. Aké metódy používajú - kultivačné, mikroskopické, serologické. Názorné ukážky  nám pomohli lepšie si predstaviť  prácu v laboratóriu. Ďakujeme pani primárke MUDr. Adriane Perželovej a  Mgr Janke Mackovej za sprevádzanie na oddelení mikrobiologie.

            Janka Záhorová, I.V

          • Energizér pre učiteľa

          • Ako efektívnejšie a zmysluplnejšie viesť prácu učiteľa ("horieť, ale nevyhorieť") nám 10.1. 2023 prišla zvedomiť lektorka Mgr. R. Taligová. Jej energický príspevok plný otázok, myšlienok a aktivít pomohol všetkým zúčastnením pochopiť myšlienky IKIGAI, 5 jazykov ocenenia a vytoviť si vnútorný zdroj sebaúcty a pochopenia. (rš)