• Spoločne do nového školského roka!

          • Kolektív zamestnancov sa pred školským rokom sústredil na hľadanie tímových hodnôt a sebarozvoja.

            Definovaním a pochopením spoločných tímových hodnôt: dôvery, úcty, férovosti, priateľstva, pozitívneho prístupu, slobody a zodpovednosti, sme rozvíjali naše tímové hodnoty.

            Hravými a aktivizujúcimi metódami sme objavovali spoločné talenty a vytvorili sme tímový semafor pre rozvoj tímových aktivít do nového školského roka. Za vedenie tohto workshopu srdečne ďakujeme lektorkám V. Sarvašovej, S. Jantelovej.

          • ŠKOLA PLNÁ ŽIVOTA začala nový školský rok 2023/2024!

          • „Poznáte školu, ktorá je najťažšia a zároveň najlepšia? Je to ŠKOLA ŽIVOTA. Chcel by som, aby ste na našej škole ZAŽILI ŽIVOT. Aby ste sa učili pre život. Aby ste získali také vedomosti a zručnosti, ktoré v živote využijete. A keď toto dostanete, pochopíte, prečo  víziou našej školy je ŠKOLA PLNÁ ŽIVOTA. To, aby sa táto vízia naplnila, potrebujeme spolupracovať, pýtať sa, a spoločne nachádzať odpovede, ktoré nám prináša život. Buďte aktívni, nebojte sa pýtať, robte chyby a poučte sa z nich. A hlavne, verte tomu, že môžete zmeniť svet tým, že budete na seba náročný a budete na sebe denne pracovať...“ z príhovoru pána riaditeľa Mgr. Alojza Šutého 4. 9. 2023.

            Po štátnej hymne sa za študentov prihovorila a všetkých privítala Anna Serdelová z 3. A, šéfredaktorka časopisu Uzlík. Osobitne privítala prvákov a budúcim maturantom zaželala veľa úspechov vo finále štúdia. Nasledoval príhovor pána riaditeľa Mgr. Alojza Šutého, ktorý zároveň predstavil učiteľov a privítal našich hostí. Jedným z nich bol aj pán JUDr. Bukna z Oravskej rakety. Informoval o projekte, v ktorom môžu študenti naplno využiť svoj potenciál, presne ako pred rokmi naši bývalí študenti (Marek Kurtulík, Karol Pjentek a Michal Steinocher). Ich úžasné aktivity vyústili až do založenia občianskeho združenia Oravská pomoc, a pokračujú ďalej, viď. oravskapomoc.webnode.sk. Taktiež sa k nim pridali aj ďalší aktívni študenti, ako napr. Patrícia Šimurdová z terajšej 4. A. Ďalší hostia, zástupkyne SČK, prišli našim študentom odovzdať ocenenie z celoslovenskej súťaže dobrovoľných záchrancov SČK, ktorá sa konala v Rožňave. Našich študentov odborne pripravovala Mgr. Eva Chomisteková a na súťaži ich sprevádzala Mgr. Monika Hackenbergová. Pani riaditeľka SČK PhDr. Z. Kršková slávnostne odovzdala našim študentom aj bronzové medaily. Ocenení študenti: Timea Šinálová, Michal Zápotočný, Alena Vlčáková, Karolína Plaskúrová (terajšia 4. B) a Janka Betíková (terajšia 3. B). Takto krásne sme začali nový školský rok. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu!

            ÚSPEŠNÝ NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK PRAJEME VŠETKÝM!

            Mgr. R. Bočkayová

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24

          • Milí študenti, vážení rodičia,

            Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v pondelok 4.9. 2023 o 9:00 hod. v telocvični školy. 

            Vybavenie potvrdení na preukážky a vyzdvihnutie ISIC kariet je možné 30. a 31.8. 2023 v čase od 7:00 do 14:00 hod. prípadne 4.9. od 7:00 hod. do 9:00 hod. na vrátnici školy, príp. sekretariáte školy.

            Objednanie ISIC kariet je stále možné podľa týchto pokynov: ISIC.docx

            Tlačivá na na preukážky si doneste so sebou a dopredu vypíšte!  

            Stravníci budú mať obedy k dispozícii od 6.9. 2023. Prihlášku, platbu a objednávku na obedy si viete vyriešiť tu:

            https://www.sospknazia.sk/index.php/uvod/556

            Prihlaska_na_stravu

            Informácia pre ubytovaných na školskom internáte tu: UsmernenieSI2023.pdf

            Prajeme Vám príjemný zvyšok prázdnin a tešíme sa na Vás!

          • Misia, vízia, poslanie...

          • Zamestnanci školy sa na začiatku dovolenkového obdobia rozhodli spolupracovať na rozvoji školy na školení s témou: Misia, vízia, strategické ciele a poslanie SZŠ v Dolnom Kubíne. Počas celodenného dňa spoločne aj so školiteľkami V. Sarvašovou a S. Jantelovou hľadali odpovede na otázky hodnôt, poslania, misie a vízie školy. Toto školenie je súčasťou koncepcie rozvoja školy: Školy plnej života. 

          • MEMORIÁL HARINEKA

          • 24.6.2023 sa konal 28. ročník súťaže družstiev v poskytovaní prvej pomoci. Súťaže sa zúčastnil skvelý súťažiaci tím - Timea Šinálová, Michal Zápotočný, Alena Vlčáková, Karolína Plaskúrová, Janka Betíková a sprevádzajúca pani učiteľka Monika Hackenbergová. Súťaž bola dosť náročná, pretože pozostávala zo 17. stanovíšť ( z toho 8 súťažných) rozložených po meste Rožňava. Okrem umiestnenia sa na 3. mieste si zo súťaže odnášame i nové vedomosti, zážitky i priateľstvá. Poďakovanie patrí územnému celku SČK v D. Kubíne, ktorý nás na súťaž vyslal a aj ju zabezpečil a pani učiteľke Chomistekovej, ktorá nás pripravovala. 

            Monika Hackenbergová

          • SPLAV ORAVY

          • Dňa 27.6.2023 sa triedy 3.B a 3.A zúčastnili splavu Oravy z Oravského Podzámku do Dolného Kubína. Začiatok nášho výletu sme začali jazdou našou krásnou Oravkou, ktorou sme sa dostavili do Oravského Podzámku, kde nás už čakali pripravené rafty a malé školenie o bezpečnosti. Po vyplávaní sme bojovali s prúdmi Oravy, zažili sme kopec zábavy a nazbierali množstvo zážitkov. Za tento krásny výlet ďakujeme našim profesorom - PaedDr. Takáčovi, Mgr. Bobríkovi, Mgr. Povalovej a Mgr. Karcolovej

          • HARMANECKÁ JASKYŇA

          • Zúčastnili sme sa výletu v Dolnom Harmanci kvôli peknej jaskyni. Čakala nás aj väčšia 50 minútová prechádzka kým sme sa k jaskyni dostali. Dozvedeli sme sa veľa informácií a zaujímavostí. Výlet sme si užili. 2.A

          • SVETOVÝ DEŇ VODY - VYHODNOTENIE

          • Tento rok sme sa ako škola prvýkrát zapojili do svetového dňa vody. Oslávili sme ho prednáškami a súťažami, ktoré si pripravili dievčatá z I.A a I.B triedy. Vyhodnotenie súťaže sme si nechali na koniec roka a tu sú výsledky: I.A. - 13 bodov, I.B. - 12 bodov, II.A. - 14 bodov, II.B. - 10 bodov, III.A. - 10 bodov, III. B. - 9 bodov. Víťazom sa, s celkovým počtom bodov 14, stáva II.A. Víťazom gratulujeme a ako odmenu získavajú poukaz na sladkú letnú pochúťku.

          • JÁNSKE OHNE

          • Dňa 24.6. sme sa zúčastnili akcie Jánske ohne v Dolnom Kubíne pri zimnom štadióne, kde sme mali edukačné stanovište zamerané na monitoring zdravia, meranie tlaku, pulzu, saturácie a edukáciu o prvej pomoci. Okoloidúcim sme vysvetlili ako podať prvú pomoc pri dusení, KPR u dospelých a detí. Prakticky si mohli vyskúšať rôzne pomôcky a figuríny. Medzi návštevníkmi tejto akcie bol veľký záujem o to naučiť sa prvú pomoc, čo nás veľmi potešilo. Veríme, že aj v budúcnosti bude záujem o to naučiť sa prvú pomoc, pretože nikdy nevieme, kedy ju budeme musieť podať.

            Lenka Straková, 3.B

          • NÁVŠTEVA U SOKOLIAROV

          • Dnes 27.06. sme spoločne navštívili sokoliarov v Oravskom Podzámku. Mali sme príležitosť vidieť dravé vtáky a možnosť vzájomného kontaktu s nimi. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavých informácií o Morave a nažívaní ľudí v tej dobe. Prehliadka sa nam veľmi páčila.

            Nina Rusnáková, 1.A

          • MILÁ NÁVŠTEVA....

          • 23.6.2023 našu školu navštívili žiaci zo Základnej školy Janka Matúšku z Dolného Kubína. Zavítali k nám malí tretiačikovia. Cieľom ich návštevy bolo, aby sme im my, zdravotníci, ukázali prvú pomoc pri rôznych zraneniach, napr. vybitom dychu, ale aj úplnom zastavení dychu. Detičky si tieto aktivity veľmi užívali, s úsmevom na tvári si navzájom obväzovali rany a pýtali sa na otázky rôzneho druhu. Zaujímalo ich, kedy sa im tento úraz môže stať alebo čo sa stane, keď už nevládzu podávať KPR. Samozrejme, deti už mali základné poznatky o tom, čo je prvá pomoc a na aké číslo a v akom prípade volať. Boli sme radi, že ako tím 2.A a 2.B sme mohli tento zážitok deťom poskytnúť. Napokon každé z detí dostalo diplom za pekne odvedenú prácu, a taktiež sladkú odmenu v podobe lízanky. Tieto odmeny im boli nakoniec odovzdané v učebni anatómie, ktorá deti taktiež veľmi zaujala.

            Anna Serdelová, 2.A

          • OBHAJOBY ROČNÍKOVÝCH PRÁC

          • 21.6. 2023 sme mali možnosť prezentovať a vidieť rôzne ročníkové práce. Mohli sme vidieť rôzne témy, ktoré boli veľmi zaujímavo spracované. Tento deň bol aj dňom, kedy sme sa toho veľa nového dozvedeli a práce boli pre nás veľmi prínosné, nakoľko väčšina týchto prác bola zo zdravotníckeho odboru, ktorému sa chceme v budúcnosti venovať. No bol to aj deň, kedy sme zažívali stresy a báli sme sa, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a zvládli sme to všetci ľavou zadnou. Samozrejme, komisia bola ku nám veľmi ohľaduplná a milá, nakoľko sme takého práce obhajovali prvýkrát. Veľkým prínosom bolo aj to, že to bola príprava na vysokú školu, kde sa s takýmito obhajobami budeme stretávať častejšie. Bolo to síce náročné, vytvoriť takéto práce, ale cez všetko sme sa prebojovali a sme hlavne radi, že sme to zvládli bez problémov.

            Ďakujeme všetkým pani profesorkám, ktoré nám pomáhali pri písaní ročníkových prác.

            Ema Vajduľáková, II.B

          • NEMOCNICA BORY V BRATISLAVE

          • Dňa 16.06.2023 sa študenti I.V zúčastnili odbornej exkurzie v novootvorenej  nemocnici BORY v Bratislave. Sociálne pracovníčky a manažér nás sprevádzali po jednotlivých úsekoch nemocnice. Najmodernejšie prístrojové, či technické vybavenie nemocnice na všetkých zanechalo veľký dojem.  Určite veľkým bonusom sú edukačné miestnosti, kde môžu sestry aj lekári " trénovať ", učiť sa  a  zdokonaľovať v odborných zručnostiach. Ďakujeme za prijatie a ústretovosť personálu, ktorý rád zodpovedal na naše zvedavé otázky. 

          • ŽUPNÁ KALOKAGATIA 2023 - POSTUPOVÉ KOLO

          • Dráha dlhá 3,5 km odbehnutá za krásnych 32 minút. Streľba zo vzduchovky či hod granátom. Vedomosti , improvizácia a samozrejme prvá pomoc. Áno toto všetko sme my žiaci našej školy zvládli v jeden deň na Strednej športovej škole v Žiline na súťaži Župná kalokagatia. Bola to skvelá skúsenosť nie len pre mňa, ale určite aj pre ,,kolegov” z tímu, ktorými boli žiaci prvého ročníka: Dávid Ďaďo, Denis Bakala, Sofia Graňáková a Sandra Mikolajčíková. Bolo to naozaj skvelé, pretože sme určite všetci v našom tíme prekonali svoje osobné rekordy. Ďakujeme pánovi učiteľovi Takáčovi, že nám umožnil prežiť takýto zážitok a že s nami trénoval a pripravoval nás.

            Timea Šinálová, 3.B

          • EXKURZIA - NEMOCNICA BORY

          • Dňa 16. 6 sme mali možnosť navštíviť novú najmodernejšiu nemocnicu na Slovensku, na najvyššej európskej úrovni. Zaujali nás moderné technológie, ktoré uľahčujú prácu zdravotníkom a zároveň zabezpečujú bezpečnosť a komfort pre pacienta.

            Prešli sme si celou nemocnicou, lôžkovým oddelením, urgentným príjmom, operačnými sálami, pozreli sme si ako vyzerá ošetrovacia jednotka v modernej nemocnici, videli sme aj edukačné miestnosti kde zdravotníci môžu trénovať operácie, resuscitáciu, pôrod a iné situácie.

            Verím, že exkurzia bola peknou motiváciou k ďalšiemu štúdiu našich prvákov.

          • BRONZOVÁ MEDAILA Z CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽE!

          •  

            Tím študentov z 2. B zo Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne sa v celoslovenskej konkurencii súťaže ZDRAVOTNÍK V AKCII umiestnili na krásnom 3. mieste. Na súťaž ich odborne pripravovala Mgr. Eva Chomisteková: „Natália Hucíková, Janka Betíková, Klaudia Kormančíková a Gérard Kabát sa 16. júna 2023 zúčastnili športovo-vedomostnej súťaže v poskytovaní prvej pomoci s názvom „Zdravotník v akcii“, ktorá sa konala v Prešove.  Súťaž pozostávala nielen z pekne pripravených modelových situácií, ale aj z vedomostného testu a športových disciplín. Študenti sa svedomito pripravovali v rámci krúžku, na ktorý chodili pravidelne v ranných hodinách. Ale aj v rámci vyučovacích  hodín prvej pomoci, ktoré sú zamerané na modelové situácie. Veľké ďakujem patrí aj kolegovi telocvikárovi PaedDr. Matúšovi Takáčovi, ktorý ich pripravoval po fyzickej stránke. Tejto akcie sa zúčastnili študenti druhých ročníkov z celého Slovenska. Naši bojovali zo všetkých síl a oplatilo sa. Z 23 súťažných družstiev si priniesli  nádherné 3. miesto. Srdečne im blahoželám,“ tešila sa z úspechu Mgr. Eva Chomisteková.

            Obrovskú radosť mali aj samotní študenti: „Bola to naša prvá zdravotnícka súťaž. Nadobudli sme nové skúsenosti, nazbierali nové zážitky a rady. Umiestnili sme sa na krásnom 3. mieste, na ktoré sme veľmi hrdí. Ďakujeme pani profesorke Mgr. Eve Chomistekovej, ktorá nás usilovne pripravovala na súťaž, a taktiež Mgr. Monike Hackenbergovej, ktorá nás na súťaž do Prešova sprevádzala, a bola nám aj morálnou oporou,“ za súťažný tím sa vyjadrila Janka Betíková. SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

          • CELOŠTÁTNA SÚŤAŽ SZŠ V POSKYTOVANÍ PRVEJ POMOCI

          • Dňa 13.6. 2023 organizovala naša škola 15. ročník celoštátnej súťaže zdravotníckych  škôl  v poskytovaní prvej  pomoci. Súťaž pozostávala z 5 modelových situácií a z vedomostného testu. Na súťaži sa zúčastnilo 12 družstiev z celého Slovenska. Všetky družstvá poskytovali kvalitnú a efektívnu prvú pomoc na namaskovaných figurantoch, ale zvíťaziť mohli len traja. Dôležité bolo dôkladne pripraviť poranenia, úrazy a náhle stavy a čo najefektívnejšie namaskovať figurantov. 

            Chcem sa poďakovať vedeniu školy za túto úžasnú skúsenosť, figurantom, ktorí podávali excelentné výkony, hosteskám, ktoré si efektívne plnili svoje úlohy, žiačkam - maskérkam, ktoré nám pomáhali pri maskovaní, občerstvovacej, kultúrnej, separačnej komisii a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli na súťaži.

            Veľké „ĎAKUJEM“ patrí  mojím kolegyniam, ktoré mi pomohli zorganizovať túto súťaž.

            Mgr. Eva Chomisteková