• VIAC NEŽ LEN VOLEJBAL... 

          • A to doslovne mohli zažiť účastníci už 19. ročníka celoslovenského turnaja v 5 telocvičniach Dolného Kubína. Ani my sme nemohli chýbať - ako inak ako dobrovoľníci prvej pomoci. Mladých ľudí, ktorí boli ochotní venovať svoj voľný čas niekomu inému, niekomu, kto to potrebuje. Držali sme "stráž" nad hráčmi 30 tímov z celého Slovenska počas minulého májového víkendu (4. a 5. mája 2024). To mi vlieva nádej, že mladí sú fajn, že sa vedia obetovať, že vedia niečo nezištne spraviť pre druhého. Patrí im moje veľké ďakujem.

            Silvia Rovná, ZRŠ

          • EURÓPSKY ŠAMPIONÁT

          • Bratislava zažila európsky šampionát s viac ako tisíckou športovcov. Ak by sme chceli nájsť šport, ktorý nosí najviac medailí pre Slovensko, tak by sme možno ani neprišli na to, že to je pretláčanie rukou. Športový sviatok armwrestlingu sa uskutočnil aj na Slovensku. Od 5. mája 2024 hostí európsky šampionát viac ako tisícku športovcov. Tejto súťaže sa zúčastnila aj študentka našej školy Karolína Majchráková z 1.A triedy. Vo svojej kategórii: Junior girls U18 70+ získala fantastické 4. miesto. Srdečne blahoželáme. Mgr. Eva Hanková

          • DEŇ ZEME

          • Už každoročne sa zapájame do slávenia Dňa Zeme. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli pripojiť sa k ďalším dobrovoľníkom po celom svete a upratať naše okolie. Do akcie boli zapojení žiaci z 2. A. a 4. A, ktorí spolu s pánom učiteľom Takáčom, p. učiteľom Bobríkom a p. učiteľkou Záhorovou upratali okolie Ulice Martina Hattalu a okolie NsP Dolný Kubín. A ako krásne dodal pán učiteľ Takáč: "Všetko dobré, čo pre prírodu urobíme, sa nám vždy v nejakej podobe vráti - napríklad v podobe voňavého čaju z podbeľu." Žiaci 2. A

          • REGIONÁLNE KOLO V POSKYTOVANÍ PRVEJ POMOCI

          • Regionálne kolo STRED, 16. ročníka celoštátnej súťaže Asociácie stredných zdravotníckych škôl Slovenskej republiky, sa konalo 30. 4. 2024 na SZŠ v Lučenci. Zúčastnilo sa ho 9 družstiev zo stredných zdravotníckych škôl Žilinského a Banskobystrického kraja. V areáli školy a pred mestským parkom bolo pripravených 9 stanovíšť, ktoré preverovali schopnosti mladých záchranárov. „Po dlhých mesiacoch sme sa dočkali a zúčastnili sme sa regionálnej súťaže prvej pomoci zdravotníckych škôl. Mali sme možnosť ukázať svoje vedomosti a praktické zručnosti v poskytovaní prvej pomoci. Po náučných ukážkach, ktoré predviedli vojaci, sme sa s odvahou pustili na svoju prvú modelovú situáciu. Modelové situácie boli náročné, no nevzdali sme to, a umiestnili sme sa na štvrtom mieste. O vyššie umiestnenie nás delilo len minimum bodov. Ďakujeme pani učiteľke Mgr. Chomistekovej, že nás na túto súťaž pripravovala a zároveň na tejto súťaži sprevádzala a podporovala nás.“ Janka Betíková, Natália Hucíková a Klaudia Kormančíková, 3. B

            "Modelové situácie boli veľmi ťažké, ale dievčatá to nevzdávali a bojovali zo všetkých síl až do konca. Osobne som bola rozhodkyňou na športových úrazoch, tak som videla, aké náročné sú modelové situácie. Dievčatám z 3. B blahoželám a ďakujem,“ povedala Mgr. E. Chomisteková.

          • FiNNkvíz

          •  

            17. 04. 2024 sa konal druhý ročník súťaže z finančnej gramotnosti pod názvom „FiNNkvíz“, ktorej organizátorom bola Nadácia NN ľuďom. Súťaž bola určená pre žiakov 1. a 2. ročníka stredných škôl. Súťaž prebiehala súčasne v 8 krajoch na území Slovenskej republiky. V Žilinskom kraji sa do súťaže zapojilo 830 študentov. Z našej školy sa súťaže zúčastnilo 21 žiakov.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            1.  Tisoň, Nikolas, II. B – 76,9%
            2.  Dibdiaková, Zuzana, I. A – 69,2%
            3.  Jurčová, Vanesa, II. A – 57,7%

            K dosiahnutým výsledkom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Mgr. Viera Bobáková

          • 1. MIESTO V CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽI

          • Naša študentka Ema Florková z 2. B má 17 rokov a pochádza zo Zákamenného. Popri štúdiu sa venuje aj kresleniu, maľovaniu, písaniu poézie a reflexie v slovenskom aj v anglickom jazyku. Tento rok sa prvýkrát zúčastnila celoslovenskej výtvarnej súťaže Rodina a Základné ľudské právo na život, a získala 1. miesto! Súťaž už siedmy rok organizuje Asociácia za život a rodinu. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa konalo 28. apríla 2024 v Bratislave. Do súťaže dostali 1525 výtvarných diel a 17 videí od žiakov základných, stredných, základných umeleckých a špeciálnych škôl. 

            „Bol to úžasný zážitok a odporúčam každému, kto má talent, aj keď o ňom možno nevie, zapájať sa do súťaží. Môj obraz vyjadruje neukončiteľné puto medzi Bohom a rodinou. Pretože jedine Boh nás dokáže spojiť a držať nás pokope. V každej situácii nám pomáha a bez neho by to nebolo ono. Ďakujem pani učiteľke Bočkayovej za to, že mi poskytla informácie o súťaži a že mi pomohla pri vytvorení mojej kresby. Taktiež som mohla v Bratislave s hrdosťou porozprávať o našej škole, že sa venujeme téme práva na život. Veď, nebol by to zdravotník, keby sa nesnažil zachrániť každý ľudský život či už po narodení alebo už pri počatí,“ povedala Ema Florková, ktorá si z podujatia odniesla nielen hlavnú cenu (notebook), ale aj krásne zážitky... SRDEČNE BLAHOŽELÁME!