• Exkurzia do Šrobárovho ústavu
          • Exkurzia do Šrobárovho ústavu

          • Dňa 28. októbra 2014 sa tretiaci z našej školy zúčastnili exkurzie do Šrobárovho ústavu detskej tuberkulózy a respiračných chorôb v Starom Smokovci. Šrobárov dom nám ponúkol nahliadnuť do liečebného režimu a starostlivosti o deti choré na alergiu, astmu, alergické ochorenia kože a iné, hlavne dýchacie choroby. Bolo to pre nás veľmi poučné a sme vďační aj pracovníkom Šrobárovho ústavu, že nám budúcim zdravotníkom umožnili spoznať prácu a problematiku v tomto zdravotníckom zariadení. Našu exkurziu umocnilo ešte aj nádherné počasie, výborná viditeľnosť a čaro impozantných Vysokých Tatier, ktoré  sme si doslova vychutnávali. Keďže sa nám zvýšil čas a počasie nám skutočne prialo, vyviezli sme sa aj pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca na Hrebienok a odtiaľ sme kráčali turistickou trasou ku krásnym zurčiacim  vodopádom Studeného potoka a k Rainerovej chate.

            Táto exkurzia nás obohatila nielen o nové skúsenosti, poznatky a zážitky, ale odnášali sme si so sebou aj nádherné dojmy z našich majestátnych veľhôr, do ktorých sa určite radi znova vrátime. Veľké poďakovanie patrí našim profesorkám PhDr. S. Rovnej a Mgr. K. Ružičkovej, ktoré pre nás túto exkurziu pripravili a spolu s nami  ju absolvovali. Ďakujeme!!!

                  Za všetkých tretiakov Klaudia Brandysová, III.A 

        • Čo nás čaká v mesiaci november:
          • Čo nás čaká v mesiaci november:

          • 6. 11. 2014 - Okresné kolo vo florbale v Dolnom Kubíne - držme našim chlapcom palce.

            7. a 14. 11. 2014 - Stužkové slávnosti žiakov štvrtých ročníkov - riaditeľ školy na tieto dni udeľuje týmto triedam RV.

            11. 11. 2014 - Burza stredných škôl v Dolnom Kubíne - prezentácia našej školy žiakom 9. ročníkov v okrese D. Kubín.

            18. 11. 2014 - Štvrťročná klasifikačná porada - vyhodnotenie výchovno-vzdlávacích výsledkov žiakov školy.

            19. 11. 2014 - Online testovanie z AJ - pre žiakov štvrtých ročníkov - držme našim žiakom palce - môžu vyhrať zájazd do Kanady.

            Aktualizované 6. 11. 2014 o 12:30 hod.

          • Aktuálne OZNAMY :

          • * 7. 11. 2014 o 13:45 hod. začína krúžok ,,Mosty k deťom a rodine,, v II.A. triede.Pozývame všetkých členov.

            * Na súťaž Talent 2014 je potrebné sa prihlásiť do 13. 11. 2014 u PhDr. I. Košarišťanovej na predpísanú prihlášku.

            * Kopírovacia služba pre žiakov - túto službu pre žiakov zabezpečuje p. vrátnička počas prestávok - cena za 1 kópiu / 10,- centov.

             


             

        • Sviečka za nenarodené deti
          • Sviečka za nenarodené deti


          • Aj tento rok sa uskutoční celoslovenská akcia Sviečka za nenarodené deti, ktorú organizuje pro-life organizácia Fórum života s podporou a požehnaním biskupov Slovenska.  Hlavnou myšlienkou tejto akcie je spojiť Pamiatku na všetkých zosnulých so spomienkou na deti, ktoré sa nemohli narodiť, lebo zomreli pri spontánom alebo umelom potrate.

            Spomienku na tieto deti je možné vyjadriť symbolicky večer 2. novembra zapálením sviečky a modlitbou alebo pietnym stíšením v kruhu svojej rodiny. Viac info o kampani: http://www.forumzivota.sk/

        • Imatrikulačný večierok očami druhákov
          • Imatrikulačný večierok očami druhákov


          • Dňa 28.10.2014 sa u nás na škole konal imatrikulačný večierok. Druháci si pripravili bohatý program pre prvákov - našich bažantov. Program sa začal o 13. hodine privítaním prvákov ako definitívnych žiakov našej školy. Na začiatku prváci museli prekonať prekážky, cez ktoré ich viedli naši zabávači. Niektorí to mali jednoduché, no niektorí to museli zvládnuť so šatkou na očiach. Potom nasledoval bohatý program, ktorý museli naši prváci absolvovať. Súťaže boli zábavné a nenáročné. Štyri dievčatá a jeden chlapec nám zaspievali pieseň na našu tematiku farmy „Starý Donald farmu mal“. Potom si uvarili praženicu, na ktorej si aj pochutili. Ochutnávali rôzne jedlá, pri ktorých museli uhádnuť, čo jedia. Žiaci pili mlieka a ich úlohou bolo zistiť, aké mlieko pijú. V rukách mali buď kyslé mlieko, kravské mlieko, kozie mlieko alebo acidko. Ďalej dievča strúhalo mrkvu, ktorú držal chlapec, dve dievčatá miešali bielko a ich úlohou bolo vymiešať bielko na penu. Keď domiešali, mali misku otočiť nad hlavou chlapca, ale keďže sa im nepodarilo poriadne vymiešať bielko, tak sa všetko vylialo na hlavy chlapcov. Za týmito úlohami, ktoré bažanti úspešne splnili, ich čakalo milé prekvapenie. Druháci si pre nich pripravili malé občerstvenie, ktoré všetkým chutilo. Po programe a občerstvení nasledovala diskotéka, na ktorej  sa všetci účastníci zabavili a zatancovali si. S dobrou náladou a množstvom nových zážitkov sa napokon rozišli  domov.

            Veronika Štefaňáková, II.B

            PS: fotky budú prístupné čochvíľa po ich dodaní od slečny fotografky..  :-)

          • Divadelné predstavenie "Jánošík"


          • V utorok 4. 11. 2014 sa v MsKS Dolný Kubín uskutoční divadelné predstavenie Jánošík. Všetci žiaci sa na spomínané miesto dostavia  o 7:30 hod. Po skončení predstavenia o 9:00 hod. sa presunú do školy so svojimi vyučujúcimi, kde od 10:15 hod. bude pokračovať vyučovanie podľa normálneho rozvrhu. Prajeme príjemný kultúrny zážitok.

        • Imatrikulačný večierok
          • Imatrikulačný večierok

          • Dňa 28.10.2014 o 1300

            v telocvični Strednej zdravotníckej školy

            v Dolnom Kubíne  sa uskutoční BAŽANTSKÝ VEČIEROK pre naších prváčikov. Privítanie prvákov bude v štýle Farmy.Podmienkou účasti-oblečenie vo farmárskom štýle. Privíta Vás Kvetka a farmár...

            Všetci ste srdečne vítaní. :-)

             

        • Prijatie na našu školu nebude podmienené priemerom známok
          • Prijatie na našu školu nebude podmienené priemerom známok

          • Na strednú školu sa dostanú aj žiaci s horším priemerom ako 2,0 a 2,75. Pravidlo, ktoré malo začať platiť tento rok, je v rozpore s ústavou.

            KOŠICE.  Priemer známok z vybraných predmetov zo základnej školy ako jedno z kritérií pre prijatie na štúdium na strednej odbornej škole s maturitou alebo gymnáziu nie je v súlade s ústavou zaručeným právom na vzdelanie.

            Rozhodlo o tom v stredu na neverejnom pojednávaní plénum Ústavného súdu. Informovala o tom hovorkyňa súdu Anna Pančurová.

            Na Ústavný súd sa obrátila skupina poslancov 24. apríla 2013. Pre nesúlad s ústavou napadli časť školského zákona a ďalšie predpisy. Podľa nich nemôže mať uchádzač o štúdium na SOŠ s maturitou a gymnáziu priemer z povinných predmetov na druhom stupni ZŠ horsí ako 2,0 a pre úplné SOS s maturitou horší ako 2,75.

            Podľa poslancov ide o zásah do ústavného práva na prístup k vzdelaniu a rozdielne zaobchádzanie so žiakmi základných škôl.

            Deti, ktoré nespĺňajú zákonom stanovené kritérium známok sú de facto vylúčené z možnosti ďalšieho vzdelávania nielen na niektorých stredných školách a gymnáziách, ale aj na vysokej škole.


            Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7452789/na-gymnazia-a-stredne-skoly-moze-ist-kazdy-urcil-ustavny-sud.html#ixzz3Gtn7wIjW

        • Peniaze na stužkovú...
          • Peniaze na stužkovú...


          • Žiaci štvrtých ročníkov majú jedinečnú šancu si výrazne prilepšiť na stužkovú slávnosť.

            Vyhraj peniaze na stužkovú v termíne od 13. 10. do 30. 10. 2014  » Pravidlá súťaže

            1. miesto: 3000Eur
            2. miesto: 1000 Eur
            3. miesto: bezplatná účasť moderátora alebo DJa rádia EUROPA 2 na stužkovej.

             

            Zúčastniť sa môžu iba celé školské triedy každej strednej školy, ktoré majú pri ukončení štúdia stužkovú a to vždy ako jeden účastník hry.

            Účastník sa musí zaregistrovať na hernej podstránke na webe  a zaslať fotografiu svojej školskej triedy spolu s logom Europy 2 a partnera TPD, prostredníctvom webového formulára.

            Vyhlásenie výhercov prebehne vo vysielaní  rádia EUROPA 2 v piatok 31. 10. 2014 v čase medzi 6:00 – 12:00 hodinou.

            Všetky potrebné informácie nájdeš: KOMPLET INFO TU !!!

        • Podujatia v mesiaci október
          • Podujatia v mesiaci október


          • V mesiaci október bude naša škola zapojená do nasledovných akcií:

            14. 10. - Utorok - prezentácia školy pre žiakov 9. ročníkov  - Burza povolaní 2014 - v Trstenej

            20. 10 - Pondelok - Deň otvorených dverí - Stredná zdravotíncka škola otvorená pre všetkých záujemcov o našu školu

            28. 10. - Utorok - exkurzia III. ročníky - ŠROBÁROV DOM

             

        • ĎAKUJEME, ŽE RECYKLUJETE !!!
          • ĎAKUJEME, ŽE RECYKLUJETE !!!


          • Recyklovať na našej škole má zmysel. Práve v týchto dňoch sme odovzali väčšie množstvo nepotrebnej elektroniky, ktorá priniesla našej škole úžitok v podobe nového Netbooku - Lenovo IdeaPad Flex 10 Touch a tiež ďalších elektronických zariadení, ktoré budú naši vyučujúci aktívne využívať vo vyučovaní.

            VEĽKÉ ĎAKUJEM patrí koordinátorovi environmentálnej výchovy PhDr. A. Jarabákovej a tiež VÁM VŠETKÝM, ktorí ste akýmkoľvek množstvom odpadu prispeli k tejto zmysluplnej akcii.

            Ešte raz VEĽKÉ ĎAKUJEM :-)

            PS: v recyklovaní môžeme naďalej pokračovať - elektronika, baterky, šatstvo...

             

        • Maturita 2015
          • Maturita 2015


          • Aktualizované zoznamy prihlásených maturantov nájdete v záložke Maturita. Ďalšie informácie ohľadne maturity 2015 budú priebežne dopĺňané v tejto položke.
             

        • Rodičovské a plenárne stretnutia
          • Rodičovské a plenárne stretnutia


          • Dňa 10. 10. 2014 (Pia) sa o 14:00 hod. uskutoční v učebni anatómie na prízemí plenárne stretnutie rodičov s riaditeľom školy. Po tomto stretnutí od 14:30 hod. sa uskutoční rodičovské stretnutie s triednymi učiteľmi. Všetci ste srdečne vítaní.

        • Environmentálna aktivita našej školy
          • Environmentálna aktivita našej školy

          • Environmentálna stránka Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne

                 Od februára 2011 je SZŠ v Dolnom Kubíne zapojená do školského recyklačného programu Recyklohry. Program riadi spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu vyradených elektrozariadení. Projekt s názvom „RECYKLOHRY“ je školský recyklačný program, ktorého cieľom je systematické zapájanie témy správneho nakladania s odpadmi, triedenia a následnej recyklácie vyradených elektrozariadení do výučby v školských zariadeniach na Slovensku tak, aby sa správne návyky stali súčasťou životného štýlu nastupujúcej generácie. Školy zapojené do tohto projektu sú za splnenie úloh, napr. zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré organizátor projektu zadáva, odmeňované bodmi, ktoré v špeciálnom internetovom obchode môžu vymieňať za zaujímavé odmeny z pripraveného katalógu. V ponuke katalógu odmien sú školské pomôcky, športové a výtvarné potreby, spoločenské hry, encyklopédie, ale tiež drobná elektronika. Každý žiak môže do školy nosiť nepotrebné drobné elektrospotrebiče. Žiaci vďaka umiestneniu špeciálnych nádob priamo na školách získavajú praktickú skúsenosť so správnym zatriedením vyradeného elektrospotrebiča.

                

            V máji 2012 SZŠ v Dolnom Kubíne za 8440 bodov získaných za vyzbieranie 2813 kg malých a veľkých elektrozariadení a splnenie 8 vyhlásených úloh získala notebook, ktorý sa využíva vo výchovnovzdelávacom procese. V roku 2012 sa umiestnila na 17. mieste za  aktívnu účasť v tomto projekte zo všetkých 1091 zaregistrovaných stredných, základných a materských škôl.

                 V školskom roku 2013/2014  sa zapojila do plnenia 17. úlohy v poradí v realizácii projektu - kreatívnej, ktorá spočívala vo vymyslení a v nakrútení reklamy pre potreby spoločnosti ASEKOL, za čo bola odmenená sumou 200 bodov.

                 Za celý školský rok sa škole podarilo nazbierať spolu 3931 kg malých aj veľkých elektrozariadení a 24 kg vyradených batérií, za čo bola odmenená sumou 8020 bodov. Zároveň sa od apríla 2013 žiaci aj zamestnanci školy  zapojili formou súťaže aj do zberu obnoseného šatstva pre neziskovú organizáciu Pomocný anjel, n.o. a už sa podarilo vyzbierať a odviezť spolu 1600 kg šatstva, ktoré môže poslúžiť ľuďom, ktorí ho potrebujú.

            Počas celého školského roka všetci učitelia, žiaci i personál školy naďalej pokračovali v triedení odpadov  - papiera, plastov, elektrozariadení, batérií,  použitého šatstva s uverejnením  informácií o význame triedenia a recyklácie odpadov.

                 Separované odpadové materiály využívali vyučujúce v rámci vyučovania predmetu psychológia, pedagogika a komunikácia na zhotovenie učebných pomôcok, hračiek, sviatočných pozdravov a  výzdobu priestorov školy. Zároveň vyrobili karnevalové masky v rámci krúžku „Mosty k deťom a rodine“, vďaka čomu  sa  ako škola umiestnila  na 3. mieste v súťaži „Najlepšia karnevalová maska.“

                 Pri príležitosti „Svetového dňa vody“ 22. marca a „Dňa Zeme“ 22. apríla na škole pripravili aktuálne nástenky a školské relácie.

                 Kto má záujem bližšie sa oboznámiť s týmito aktivitami a zároveň sa  dozvedieť veľa informácií o prvej pomoci, obväzovej technike, starostlivosti o chorých... môže  20. 10. 2014 od 7,30 do 14,00 hod. navštíviť Strednú zdravotnícku školu v Dolnom Kubíne.  

             PhDr. A. Jarabáková

        • Deň otvorených dverí 2014
          • Deň otvorených dverí 2014


          • Deň otvorených dverí sa na našej škole uskutoční 20. 10. 2014 v čase od 8:00 hod do 14:00 hod.

            Pripravujeme zaujímavý sprievodný program.

            Tešíme sa na Vašu návštevu. Viac info: plagát