• Koučovací prístup učiteľov

          • Kolektív učiteľov sa spoločne na začiatku školského roka rozvíjal v koučovacích prístupoch. Vďaka lektorovi Petrovi Seemannovi sme spoznali osobnostné modely, 3 typy mozgu, aktívne počúvanie, GROW proces a mnoho ďalších uvedomení. Na školení sme si užili mnohé uvedomenia aj počas interaktívnych cvičení. Veríme, že získané vedomosti a skúsenosti uplatníme v pedagogickej práci počas celého školského roka. 

          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • „... Ak sa niekedy stratíte v záplave anatomických pojmov, nezabudnite, že srdce je vždy niekde v strede, a smiech je najlepším liekom. Dnes sa začína vaša zábavná cesta k zdravotníckej mágii. Prajeme vám úspešný štart a množstvo radosti na tejto pestrej ceste...“ Natália Kytková, 2. A

            Aj tieto slová odzneli 14. 9. 2023 na imatrikulácii budúcich zdravotníkov. Za prítomnosti pána riaditeľa Mgr. Alojza Šutého prváci zložili slávnostný sľub. Jednohlasne s pravou rukou na srdci potvrdili, že budú rešpektovať, ctiť si a dodržiavať Etický kódex študentov Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne. A TAKTO SA TO ZAČÍNA...

            Poďakovanie patrí druhákom, ktorí si pre svojich mladších spolužiakov pripravili zábavno-vedomostné súťaže, osobitne však organizačnému tímu: Natálii Kytkovej, Vanese Jurčovej (2. A), Klaudii Bujnákovej a Laure Kepštovej (2. B). Na záver sa ku študentom prihovoril pán riaditeľ, ktorý takto prvákom otvoril cestu k ich zdravotníckemu povolaniu... 

            Mgr. R. Bočkayová

        • Riaditeľské voľno 18.9.2023
          • Riaditeľské voľno 18.9.2023

          • V zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) dňa 18.09.2023 (pondelok) udeľuje riaditeľ školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov na zabezpečenie aktualizačného vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov našej školy.

            Riadne vyučovanie, bude pokračovať v utorok 19.09. 2023.

            Prajem príjemný predĺžený víkend.

            S pozdravom riaditeľ školy. 

        • Oznam pre externé štúdium
          • Oznam pre externé štúdium

          • Nástup na štúdium:

            - praktická sestra 1.ročník - 11.9. 2023 pondelok od 8:00 hod. vo vestibule školy.

            - praktická sestra 2. ročník - 13.9. 2023 streda od 8:00 hod. vo vestibule školy. 

            - sanitár - 14.9. 2023 - štvrtok od 8:00 hod. vo vestibule školy. 

          • DOFE NA NAŠEJ ŠKOLE

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. Ide o jeden z popredných programov pracujúcich s mladými ľuďmi, ktorý ich pripravuje na život a zamestnanie. DofE môže hrať kľúčovú rolu v rozvoji študentov mimo vyučovania prostredníctvom vytvárania príležitostí pre mládež na rozvíjanie ich zručností, zdravého životného štýlu, pomoci druhým a prostredníctvom zážitku z Dobrodružnej expedície. Za svoje úsilie sú študenti oceňovaní prestížnym certifikátom, ktorý má celosvetovú platnosť a hodnotu. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu ráta s tým, že každý mladý človek má potenciál uspieť bez ohľadu na to z akého prostredia vychádza. Mladí ľudia, ktorí sa zapoja do programu, sa stávajú sebaistejšími, cieľavedomejšími, rozvíjajú svoje zručnosti v oblastiach ako komunikácia, riešenie problémov a líderstvo.  

            Stránka Národnej kancelárie programu DofE na Slovensku: www.dofe.sk
            Program DofE vám s radosťou sprostredkujeme aj na našej škole.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte:
            Mgr. Margita Snováková, učiteľka, kabinet č.323  – II. poschodie - snovakova@szsdk.sk
            PhDr. Silvia Rovná PhD., zástupkyňa riaditeľa, prízemie - rovna@szsdk.sk

          • NEZABUDNUTEĽNÝ TRIEDNY VÝLET

          • Náš  dvojdňový školský výlet sa začal v skoré piatkové ráno cestou autobusom do hlavného mesta Maďarska. Budapešť je mesto plné pôsobivých pamätihodností a atraktívnych miest. Bol to náš posledný triedny výlet, ktorý bol viac než DOKONALÝ! Chceme sa srdečne poďakovať pani profesorke triednej Mgr. Janke Povalovej a Mgr. Kataríne Bedrichovej, ktoré nám tento výlet zorganizovali. Viac sa o našom školskom výlete dozviete v najnovšom vydaní časopisu Uzlík. Ďakujeme!

            Za 4. B Jureková a Masničáková

          • ZDOLALI SME MALÝ ROZSUTEC

          • Túra na Malý Rozsutec bola pre mnohých z nás skúškou odvahy či dobrej kondície. Technicky predstavuje jednu z tých ťažších túr. Avšak nakoniec po náročnom výstupe bol ten pocit na vrchole Rozsutca neopísateľný. Slnečné počasie nám prialo a výhľady boli neskutočne krásne a zaujímavé. Dominoval predovšetkým susedný Veľký Rozsutec a pohľad do sedla Medzirozsutce. Všimli sme si i ďalšie malofatranské kopce Osnicu a Stoh. Na túto úžasnú túru budeme veľmi dlho spomínať. Ďakujeme sprevádzajúcim pedagógom. 3. A, 3. B

          • HISTORICKÝ EXKURZ KUBÍNOM

          • Po stopách histórie Dolného Kubína sa vydali študenti prvého ročníka 7. 9. 2023. Spoznali miesto prvého stretnutia spisovateľky B. Slančíkovej – Timravy a P. O. Hviezdoslava, ktoré podrobne opisuje v novele Skúsenosť, pamiatku našich dejateľov si uctili na historickom cintoríne a v Oravskom múzeu P. O. Hviezdoslava sa dozvedeli veľa zaujímavostí zo života a tvorby vyšnokubínskeho rodáka. Nasledoval Park dejateľov a prehliadka Hviezdoslavovho námestia. Tešíme sa na pokračovanie nášho historického exkurzu, pretože v Dolnom Kubíne je ešte veľa čo objavovať.

            Triedne učiteľky 1. A a 1. B

          • EMÓCIE V MARKETINGU

          • V prvých dňoch školského roka 2023/24 sme sa zúčastnili prednášky ,,Emócie v marketingu". Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavých a podstatných vecí, ktoré sa týkajú podnikania. Veľa vecí v marketingu je ako chodiť po tenkom ľade... Treba si dávať na všetko pozor a rozmýšľať hlavou, nie emóciami. Ďakujeme pánovi lektorovi Ing. Dávidovi Vrtaňovi, PhD. predsedovi OZ Mladý podnikavec, že nám to objasnil, vysvetlil a ukázal, ako treba s marketingom a emóciami zaobchádzať.

            Nina Rusnáková, 2. A

          • Spoločne do nového školského roka!

          • Kolektív zamestnancov sa pred školským rokom sústredil na hľadanie tímových hodnôt a sebarozvoja.

            Definovaním a pochopením spoločných tímových hodnôt: dôvery, úcty, férovosti, priateľstva, pozitívneho prístupu, slobody a zodpovednosti, sme rozvíjali naše tímové hodnoty.

            Hravými a aktivizujúcimi metódami sme objavovali spoločné talenty a vytvorili sme tímový semafor pre rozvoj tímových aktivít do nového školského roka. Za vedenie tohto workshopu srdečne ďakujeme lektorkám V. Sarvašovej, S. Jantelovej.

          • ŠKOLA PLNÁ ŽIVOTA začala nový školský rok 2023/2024!

          • „Poznáte školu, ktorá je najťažšia a zároveň najlepšia? Je to ŠKOLA ŽIVOTA. Chcel by som, aby ste na našej škole ZAŽILI ŽIVOT. Aby ste sa učili pre život. Aby ste získali také vedomosti a zručnosti, ktoré v živote využijete. A keď toto dostanete, pochopíte, prečo  víziou našej školy je ŠKOLA PLNÁ ŽIVOTA. To, aby sa táto vízia naplnila, potrebujeme spolupracovať, pýtať sa, a spoločne nachádzať odpovede, ktoré nám prináša život. Buďte aktívni, nebojte sa pýtať, robte chyby a poučte sa z nich. A hlavne, verte tomu, že môžete zmeniť svet tým, že budete na seba náročný a budete na sebe denne pracovať...“ z príhovoru pána riaditeľa Mgr. Alojza Šutého 4. 9. 2023.

            Po štátnej hymne sa za študentov prihovorila a všetkých privítala Anna Serdelová z 3. A, šéfredaktorka časopisu Uzlík. Osobitne privítala prvákov a budúcim maturantom zaželala veľa úspechov vo finále štúdia. Nasledoval príhovor pána riaditeľa Mgr. Alojza Šutého, ktorý zároveň predstavil učiteľov a privítal našich hostí. Jedným z nich bol aj pán JUDr. Bukna z Oravskej rakety. Informoval o projekte, v ktorom môžu študenti naplno využiť svoj potenciál, presne ako pred rokmi naši bývalí študenti (Marek Kurtulík, Karol Pjentek a Michal Steinocher). Ich úžasné aktivity vyústili až do založenia občianskeho združenia Oravská pomoc, a pokračujú ďalej, viď. oravskapomoc.webnode.sk. Taktiež sa k nim pridali aj ďalší aktívni študenti, ako napr. Patrícia Šimurdová z terajšej 4. A. Ďalší hostia, zástupkyne SČK, prišli našim študentom odovzdať ocenenie z celoslovenskej súťaže dobrovoľných záchrancov SČK, ktorá sa konala v Rožňave. Našich študentov odborne pripravovala Mgr. Eva Chomisteková a na súťaži ich sprevádzala Mgr. Monika Hackenbergová. Pani riaditeľka SČK PhDr. Z. Kršková slávnostne odovzdala našim študentom aj bronzové medaily. Ocenení študenti: Timea Šinálová, Michal Zápotočný, Alena Vlčáková, Karolína Plaskúrová (terajšia 4. B) a Janka Betíková (terajšia 3. B). Takto krásne sme začali nový školský rok. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu!

            ÚSPEŠNÝ NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK PRAJEME VŠETKÝM!

            Mgr. R. Bočkayová

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24

          • Milí študenti, vážení rodičia,

            Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v pondelok 4.9. 2023 o 9:00 hod. v telocvični školy. 

            Vybavenie potvrdení na preukážky a vyzdvihnutie ISIC kariet je možné 30. a 31.8. 2023 v čase od 7:00 do 14:00 hod. prípadne 4.9. od 7:00 hod. do 9:00 hod. na vrátnici školy, príp. sekretariáte školy.

            Objednanie ISIC kariet je stále možné podľa týchto pokynov: ISIC.docx

            Tlačivá na na preukážky si doneste so sebou a dopredu vypíšte!  

            Stravníci budú mať obedy k dispozícii od 6.9. 2023. Prihlášku, platbu a objednávku na obedy si viete vyriešiť tu:

            https://www.sospknazia.sk/index.php/uvod/556

            Prihlaska_na_stravu

            Informácia pre ubytovaných na školskom internáte tu: UsmernenieSI2023.pdf

            Prajeme Vám príjemný zvyšok prázdnin a tešíme sa na Vás!

          • Misia, vízia, poslanie...

          • Zamestnanci školy sa na začiatku dovolenkového obdobia rozhodli spolupracovať na rozvoji školy na školení s témou: Misia, vízia, strategické ciele a poslanie SZŠ v Dolnom Kubíne. Počas celodenného dňa spoločne aj so školiteľkami V. Sarvašovou a S. Jantelovou hľadali odpovede na otázky hodnôt, poslania, misie a vízie školy. Toto školenie je súčasťou koncepcie rozvoja školy: Školy plnej života. 

          • MEMORIÁL HARINEKA

          • 24.6.2023 sa konal 28. ročník súťaže družstiev v poskytovaní prvej pomoci. Súťaže sa zúčastnil skvelý súťažiaci tím - Timea Šinálová, Michal Zápotočný, Alena Vlčáková, Karolína Plaskúrová, Janka Betíková a sprevádzajúca pani učiteľka Monika Hackenbergová. Súťaž bola dosť náročná, pretože pozostávala zo 17. stanovíšť ( z toho 8 súťažných) rozložených po meste Rožňava. Okrem umiestnenia sa na 3. mieste si zo súťaže odnášame i nové vedomosti, zážitky i priateľstvá. Poďakovanie patrí územnému celku SČK v D. Kubíne, ktorý nás na súťaž vyslal a aj ju zabezpečil a pani učiteľke Chomistekovej, ktorá nás pripravovala. 

            Monika Hackenbergová

          • SPLAV ORAVY

          • Dňa 27.6.2023 sa triedy 3.B a 3.A zúčastnili splavu Oravy z Oravského Podzámku do Dolného Kubína. Začiatok nášho výletu sme začali jazdou našou krásnou Oravkou, ktorou sme sa dostavili do Oravského Podzámku, kde nás už čakali pripravené rafty a malé školenie o bezpečnosti. Po vyplávaní sme bojovali s prúdmi Oravy, zažili sme kopec zábavy a nazbierali množstvo zážitkov. Za tento krásny výlet ďakujeme našim profesorom - PaedDr. Takáčovi, Mgr. Bobríkovi, Mgr. Povalovej a Mgr. Karcolovej

          • HARMANECKÁ JASKYŇA

          • Zúčastnili sme sa výletu v Dolnom Harmanci kvôli peknej jaskyni. Čakala nás aj väčšia 50 minútová prechádzka kým sme sa k jaskyni dostali. Dozvedeli sme sa veľa informácií a zaujímavostí. Výlet sme si užili. 2.A

          • SVETOVÝ DEŇ VODY - VYHODNOTENIE

          • Tento rok sme sa ako škola prvýkrát zapojili do svetového dňa vody. Oslávili sme ho prednáškami a súťažami, ktoré si pripravili dievčatá z I.A a I.B triedy. Vyhodnotenie súťaže sme si nechali na koniec roka a tu sú výsledky: I.A. - 13 bodov, I.B. - 12 bodov, II.A. - 14 bodov, II.B. - 10 bodov, III.A. - 10 bodov, III. B. - 9 bodov. Víťazom sa, s celkovým počtom bodov 14, stáva II.A. Víťazom gratulujeme a ako odmenu získavajú poukaz na sladkú letnú pochúťku.

          • JÁNSKE OHNE

          • Dňa 24.6. sme sa zúčastnili akcie Jánske ohne v Dolnom Kubíne pri zimnom štadióne, kde sme mali edukačné stanovište zamerané na monitoring zdravia, meranie tlaku, pulzu, saturácie a edukáciu o prvej pomoci. Okoloidúcim sme vysvetlili ako podať prvú pomoc pri dusení, KPR u dospelých a detí. Prakticky si mohli vyskúšať rôzne pomôcky a figuríny. Medzi návštevníkmi tejto akcie bol veľký záujem o to naučiť sa prvú pomoc, čo nás veľmi potešilo. Veríme, že aj v budúcnosti bude záujem o to naučiť sa prvú pomoc, pretože nikdy nevieme, kedy ju budeme musieť podať.

            Lenka Straková, 3.B