• VIANOČNÁ BURZA

          • Prežívame posledné dni v tomto roku a znova naplno, a intenzívne. Vianočná burza 19. 12. 2018 oživila celú školu! Ďakujeme všetkým, ktorí sa jej aktívne zúčastnili! Voňal punč, medovníky, pukance, tousty, korbáčiky... Množstvo krásnych vecí na predaj, vianočná hudba a príjemná atmosféra pripomínali blížiace sa Vianoce...Ďakujeme!!!

          • CHRÁNIA PRÍRODU SLOVOM AJ ČINOM

          • Školská knižnica pod vedením Mgr. Kataríny Ružičkovej zorganizovala 6. 12. 2018 besedu s populárno-náučnou prezentáciou o ochrane prírody ako mikulášsky darček pre študentov prvého ročníka. Na besedu bola pozvaná Mgr. Renáta Bočkayová, autorka kníh pre deti a mládež, a Mgr. Michal Babnič, pracovník ochrany prírody v Národnom parku Malá Fatra. Obaja vo svojej prezentácii zdôrazňovali nutnosť ochrany prírody  na našej planéte, v národných parkoch aj mimo nich. Študentov zaujali videá aj rozprávanie o migrácii zvierat, o ich čipovaní, fotopasce, o stretnutí s medveďmi a ich správaní... Zaujímavé rozprávanie aj videá z praxe zo života lesnej zveri aj ochranárov prírody boli dopĺňané výzvami mladým ľuďom, aby neboli ľahostajní voči prírode, klimatickým zmenám, voči pasivite spoločnosti pri rozhodovaní medzi prírodou a osobným finančným ziskom... Záleží len od nás, ako bude vyzerať budúcnosť našej planéty, zdravie živočíšnej a rastlinnej ríše i samotného ľudstva...  Ďakujeme školskej knižnici za zaujímavú  besedu a tešíme sa na ďalšie akcie!                         

                            

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • 11. decembra 2018 sa konal na našej škole Deň otvorených dverí. Škola plná života, ako sa začal pod týmto krédom nový školský rok, privítala veľké množstvo návštevníkov. Bolo vidieť, že záujem o zdravotnícke povolanie podstatne vzrástol. Veď, čo je dôležitejšie ako zdravie a ľudský život? Ako skvalitniť starostlivosť o pacienta či rodinného príslušníka? Ako podať prvú pomoc?   Na tieto otázky a mnohé ďalšie profesionálne  zodpovedali študenti našej školy. Všade bolo cítiť rodinnú atmosféru, tvorivosť a profesionalitu. Návštevníci mali možnosť nahliadnuť do anatómie ľudského tela, vyskúšať si prvú pomoc, ošetrenie rôznych poranení, kardio-pulmonálnu resuscitáciu aj ďalšie zdravotnícke úkony na interaktívnych modeloch v moderných učebniach. Spoznali tvorivý svet školy, na ktorý sú všetci právom hrdí, rozprával o sebe z každej chodby či triedy, videli počítačové jazykové laboratóriá, športový komplex s telocvičňou, kvalitnú školskú knižnicu s aktuálnymi a atraktívnymi knižnými titulmi, a samozrejme sa zúčastnili otvorených vyučovacích hodín....  Z výskumu výchovnej poradkyne Mgr. Anny Bušovej vyplýva, že 60% žiakov prvých ročníkov si našu školu zvolilo na základe svojich záujmov, 86% žiakov sa v novom kolektíve pomerne rýchlo a dobre adaptovalo – našli si nových priateľov a 70 % prvákov sa vyjadrilo, že škola už po 3 mesiacoch  štúdia splnila ich očakávania... Už teraz sa tešíme na školský rok 2019/ 2020, v ktorom privítame študentov  denného  štúdia v odbore praktická sestra!                                                   

                                                            

          • NAŠU KARIN ČAKAJÚ MAJSTROVSTVÁ SVETA!

          • Naša študentka KARIN PIOVARČIOVÁ z 2. B, ktorá je aktívnou športovkyňou už od detstva a jej najväčšou láskou je florbal, bola oficiálne nominovaná na  Majstrovstvá sveta vo florbale junioriek, ktoré sa budú konať v roku 2020 vo Švédsku! Prešla prísnym výberom dievčat z celého Slovenska, ktoré sa venujú florbalu, a ako brankárka bude oporou slovenského tímu v tradičnom florbalovom meste Uppsala. O tomto mieste konania majstrovstiev rozhodlo predstavenstvo IFF na poslednom mítingu, ktorý sa konal 2. septembra 2018 v Helsinkách. Musíme ešte dodať, že medzi ocenenia našej Karin patrí: 3-násobná majsterka Slovenska a 2-násobná vicemajsterka Slovenska! Florbal hrá za FBK Tvrdošín a jej trénerom je Milan Burdeľ. (Viac sa dočítate v časopise Uzlík.) Karin, BLAHOŽELÁME! Je to obrovský úspech v živote športovca!!! 

             

             

          • DOBROVOĽNÍCTVO PRVÁKOV

          • Trieda 1. A sa pod vedením Mgr. Margity Snovákovej aktívne zapojila do programu Dobrovoľníctva, ktorého súčasťou je aj naša škola. Pod veselou nôtou s radosťou v srdci rozdávali pesničky a mikulášske darčeky 6. 12. 2018 v Dome sociálnych služieb - Špeciálnej základnej škole v Dolnom Kubíne. Deťom zo školy urobili veľkú radosť a už sa tešia na ďalšie stretnutia!!! 

          • ROZDÁVALI SME RADOSŤ...

          • Dávať a nečakať dar. Taký je hlavný zmysel sviatku svätého Mikuláša, biskupa, ktorý pripadá na 6.decembra.

            Svätý Mikuláš navštívil aj Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb v Dolnom Kubíne...

            V piatok 7. decembra zavítal svätý Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi anjelmi a čertíkom medzi seniorov, aby im spríjemnil predvianočné obdobie. Žiaci z II. A zaspievali seniorom vianočné koledy. Táto milá a dlho očakávaná návšteva všetkým priniesla dobrú náladu a sladké dobroty. Niektorí seniori si radi zaspievali, a tak sme si spoločne pripomenuli čas blížiacich sa Vianoc.

            Mgr. Ľudmila Michalicová a žiaci z II.A

             

             

          • 2. MIESTO V SLOVENSKEJ REPUBLIKE

          • Najväčšie športové ocenenie pre seba aj pre našu školu vybojovala Emma Naništová z 3. B, ktorá 23. 11. 2018 v Košiciach vo váhovej kategórii do 60 kg v celoslovenskej súťaži "Silná ruka stredoškolákov 2018" získala nádherné 2. miesto!!! Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy!

            Emma Naništová býva v malej hornooravskej dedinke, ktorá sa volá Breza. Vo voľnom čase rada cestuje a objavuje krásy Slovenska, počúva hudbu a rada sa zapája do všetkých športových akcií, ako je beh, volejbal, futbal a florbal. Športu sa začala venovať od prvého ročníka základnej školy, kde sa pár rokov venovala biatlonu. Na Základnej škole v Breze sa tiež zúčastňovala súťaží, v ktorých získala ocenenie najlepší športovec školy, či už to bolo v kolektívnych hrách alebo samostatných disciplínach. Tešíme sa na ďalšie úspechy a ešte raz BLAHOŽELÁME!!!

              

          • MIKULÁŠSKY TURNAJ - 1. miesto

          •  

            7.11. sme sa zúčastnili Mikulášskeho turnaja vo futbale dievčat na Gymnáziu P.O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne. Našimi súperkami boli dievčatá z Gymnázia P. O. H. a OA v Dolnom Kubíne. Chceli sme si zahrať a o výhru nám nešlo. Ako pred každým našim zápasom sme boli v strese, ako to celé dopadne. A napokon sme odišli s výhrou :-) Oba zápasy sme hrali za sebou. Po prvom zápase naša nervozita trošku opadla. Svojím výkonom sme prekvapili nielen ostatných, ale aj seba. Zo všetkých zápasov bola vyhlásená aj najlepšia strelkyňa a bola ňou naša Lenka Bombjaková z 2. B. Bola tam výborná atmosféra, aj keď náš stres to nepotlačilo. Na úvod nás všetkých privítali maturanti otváracím mikulášskym tancom. Mikuláš nám podaroval balíčky a nakoniec sa nám prihovoril sám pán riaditeľ, ktorý tento 12. ročník otvoril spoločným odrátavaním.  Laura Plevjáková, 2. A

             

             

             

             

              

          • MIKULÁŠ PRIŠIEL AJ DO NEMOCNICE

          • Či ste zdraví alebo chorí, Mikuláš si vás vždy nájde :-) Žiaci 3. B pod vedením Mgr. Aleny Majdišovej, a samozrejme, Mikuláša, anjelikov a čertov rozdávali radosť, skoré uzdravenie, povzbudenie a sladkosti na všetkých oddeleniach Nemocnice L. N. Jégého v Dolnom Kubíne. Neverili by ste, koľko radosti všetci spolu zažili. Veď najkrajšia je radosť tá, ktorú rozdávame druhým...  !!!

          • BOLI STE DOBRÍ?

          •  

            „Boli ste dobrí? Poslúchali ste?“ pýtal sa Mikuláš, anjeli, a dokonca aj čerti! Tí boli smutní, že nemajú koho potrestať, ale napokon sa radovali, smiali a šantili spolu s anjelmi. Každého obdarovali, spoločne si zaspievali a navštívili aj zborovňu a riaditeľňu... 😊

              

          • BEST IN ENGLISH 2018

          • 30.11.2018 sa 15 žiakov našej školy zúčastnilo medzinárodnej súťaže Best in English. V tejto súťaži sa hodnotí jednotlivec, škola a krajina. V rámci našej školy sa umiestnili: 1. Kliačiková, Simona, 3.A – 69b 2. Troupová, Martina, 4.A – 68,5b 3. Matúšková, Nina, 3.B – 48,5b 4. Grofčíková, Miriam, 3.A – 44b 5. Šeligová Martina, 4.B – 42b 6. Babinská, Eva, 4.B – 41,5b 7. Pienčáková, Natália, 4.B – 40b 8. Žufová, Nikola, 2.A – 37,5b 9. Sochuľáková. Simona, 2.B – 32b 10. Šangalová, Rebeka, 4.B – 30,5b 11. Pjentek, Karol, 2.A, Košarišťanová, Petra, 4.A – 30b 12. Fúzaková, Mária, 3.A – 28,5b 13. Pátereková, Renáta, 4.B -27,5b Žiačke Kláre Papajíkovej z 2.B vypovedal počítač, a tak nemohla súťaž ukončiť, Výsledky v rámci škôl a krajín budeme vedieť neskôr. Maximálny počet bodov bol 120. Súťaž na našej škole organizovala Mgr. Eva Hanková a Mgr. Tatiana Olbertová. 

              

          • SVETOVÝ DEŇ BOJA PROTI AIDS

          • 1. december –  Svetový deň boja proti AIDS

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Práve tento deň vyvrcholí dvanásty ročník celoslovenskej kampane Červené stužky, do ktorej sa zapojila aj naša škola.

            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS . 1.decembra si ľudia na celom svete pripínajú červenú stužku, aby tak vyjadrili svoj postoj k HIV/AIDS. Pripnutím červenej stužky aj študenti našej školy podporili túto kampaň. Dievčatá z II.A -  M.Sochuľáková, J.Pantoková, N.Žuffová a S.Benčeková mali možnosť zúčastniť sa stretnutia konaného pri príležitosti vyvrcholenia dvanásteho ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky, ktorú v rámci rozvojového projektu Zdravie a bezpečnosť v školách 2018, organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline. Programom stretnutia  boli odborné prednášky na tému HIV/AIDS, obchodovanie s ľuďmi a o pomoci pre chorých na AIDS . Mgr. Tatiana Olbertová