• 1. MIESTO v regionálnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín
          • 1. MIESTO v regionálnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dominika Ľubová žiačka 3.B sa 18. 3. 2016 zúčastnila regionálnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy,

            kde získala 1. MIESTO. Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšej reprezentácii seba a našej školy!

             

        • Návšteva ZŠ  v Likavke
          • Návšteva ZŠ v Likavke

          • Dňa 19. 2. 2016 bolo vyučovanie na Základnej škole s materskou školou v Likavke zamerané viac na spoznávanie ľudského tela, starostlivosť o svoje telo a zdravie, prevenciu úrazov a poskytovanie prvej pomoci.

            Na základe pozvania jej riaditeľa Mgr. Ľubomíra Birtusa boli vybrané naše študentky z III. B triedy - Monika Olašáková, Gabika Chutňáková a Monika Koňarčíková, ktoré reprezentovali našu školu a predviedli ukážky poskytovania prvej pomoci pri vybraných situáciách.

            Žiakov 7., 8. a 9. ročníka zaujali najprv prezentáciou našej školy a následne vyskúšali ich vedomosti a zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci u „namaskovaných“ figurantiek. Starší žiaci dokázali po sledovaní našej prednášky ošetriť krvácajúce rany, popáleninu, otvorenú zlomeninu na predlaktí, ale aj vyskúšať si kardiopulmonálnu resuscitáciu na modeli.

             

            Žiaci tretieho a štvrtého ročníka boli veľmi nadšení a doslova sa predbiehali, kto si prvý vyskúša umelé dýchanie, či masáž srdca na modeli, kto obviaže „zraneného“ kamaráta, kto ho uloží podľa potreby do  stabilizovanej polohy. Vôbec sa nebáli „umelej krvi“ u figurantiek – žiačok piateho ročníka, keď im ošetrovali poranenia.

            Dúfame, že sme v nich vzbudili záujem o krásne, i keď náročné povolanie zdravotníckeho asistenta a za pár rôčkov ich privítame v laviciach našej školy.

            PhDr. Andrea Jarabáková

        • 2% dane
          • 2% dane

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% (3%) z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % (3%) zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % (3%) pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2% (3%)! Viac info - v ľavom menu web-stránky

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy
              ĎAKUJEME.
        • LYŽIARSKY KURZ
          • LYŽIARSKY KURZ

          • V termíne od 15. 2. do 19. 2. 2016 sa pre žiakov prvých ročníkov uskutoční povinný Kurz pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy - Lyžiarsky kurz. Miesto kurzu je SKI Kubínska hoľa.

            Vedúci kurzu: PaedDr. M. Takáč, Inštruktori: Mgr. Hanková, Mgr. Snováková, Mgr. Šutý

            Harmonogram kurzu: Odchod DK SAD - 7:30 hod.Príchod SAD DK - 13,20 hod.

            Náklady spojené s lyžiarskym kurzom sú plne hradené školou. Žiaci boli poučený o BOZP, rodičia boli informovaný listom o uskutočnení tohto kurzu.

             

          • KLASIFIKÁCIA I. polrok


          • Ukončenie hodnotenia za I. polrok je 22. 1. 2016 do 14:00 hod. Priebežne zaokrúhlené známky a výchovné opatrenia si môže žiak/rodič skontrolovať po prihlásení sa do EŽK. Klasifikačná porada sa uskutoční 25. 1. 2016 o 14:00 hod.Výpis (vysvedčenie) za I. polrok dostanú žiaci na triednickej hodine po dohode s triednym učiteľom na konci mesiaca január. Polročné prázdniny sú v termíne 1.2. 2016 (Pondelok).

          • Divadelné predstavenie Hájniková žena

          • Dňa 30. 11. 2015 (Pondelok) sa uskutoční divadelné predstavenie Hájniková žena (90´min.) od 10:00 hod. v MsKS Dolný Kubín. Všetci žiaci školy okrem 3.A a 4.A sa zúčasnia tohto divadelného predstavenia. Vyučovanie bude v tento deň ukončené o 9:15 hod., kde sa žiaci so svojimi vyučujúcimi presunú do MsKS.

        • REPORTÁŽ TALENTY 2015 + VÝSLEDKY
          • REPORTÁŽ TALENTY 2015 + VÝSLEDKY

          • Všetko podstatné, čo sa udialo na súťaži TALENTY 2015 nájdete v krátkej reportáži našich moderátorov Martina a Ondreja.

            REPORTÁŽ

            FOTO VÝSLEDKY

            FOTO TALENTY

            Talent SZŠ 2015

            Medzinárodný deň študentstva oslávili študenti Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne 16.11. 2015 druhým ročníkom súťaže Talent SZŠ. Už prvé septembrové dni, keď prváci Martin Toman, známy na YouTube vlastnými videami, videoklipmi a filmovým seriálom Detektív Bin, a Ondrej Valčičák, športovec, zabávač a herec poslednej série Detektíva Bina, zmenili študentský rozhlas na populárne Rádio Avokádo, potvrdili, že do školy prišli nové talenty. Martin vyrobil filmovú zvučku a s Ondrejom  filmovú reklamu na Talent SZŠ. Spoločne s nadanou poetkou Klaudiou Brandysovou (4.A) celú šou aj moderovali. Atmosféra bola nezabudnuteľná! Súťaže sa zúčastnilo 55 talentov školy! Hosťom bol Libor Mikolášik, s ktorým bola počas prestávky beseda o filmovaní. Výborné ozvučenie zabezpečila hudobná skupina DEXON, pomohla aj rodina Tomanová, sestry saleziánky a kameraman Benedikt Kabát. Študenti boli oceňovaní v kategóriách: spev, tanec, filmová tvorba, umelecká fotografia, výtvarná tvorba, poézia/próza, hra na hudobný nástroj, vizážistka. Absolútnym víťazom sa stala prváčka Annamária Lušťoňová (spev), ale  každý súťažiaci bol víťazom, všetci boli úžasní!

            Výsledky súťaže Talent SZŠ 2015

            Absolútny víťaz – Annamária Lušťoňová, 1.A – spev

             

            Víťazi v jednotlivých kategóriách:

            spev – Aneta Baláková, 3.A

            tanec – žiaci 4.A

            filmová tvorba – Martin Toman, Ondrej Valčičák, 1.A

            umelecká fotografia – Katarína Baleková, 2.B

            výtvarná tvorba – Veronika Katreniaková, 2.A

            poézia/próza – Sandra Chromčáková, 3.B

            hra na hudobný nástroj -  Barbora Naništová, 3.A

            vizážistka – Dominika Hurťáková, 3.A

            Všetkým zúčastneným veľmi pekne ĎAKUJEME a víťazom GRATULUJEME. smiley

        • Štvrťročná klasifikačná porada
          • Štvrťročná klasifikačná porada

          • Dňa 16. 11. 2015 sa uskutočnila plánovaná štvrťročná klasifikačná porada. Pedagogická rada vyhodnotila výchovno-vzdelávacie výsledky svojich tried a navrhla prípadné riešenia pre žiakov, ktorí potrebujú do polročného vysvedčenia zlepšiť svoje výsledky. V prípade výrazných nedostatokov budú konkrétnym zákonným zástupcom oznámené opatrenia pre nápravu.

        • 2x SÚŤAŽ o NAJKRAJŠIU MATURANTKU
          • 2x SÚŤAŽ o NAJKRAJŠIU MATURANTKU

          • Aj tento rok môžu naše MATURANTKY získať zaujímavé a hodnotné ceny. ŠANCU máte až v dvoch súťažiach. Pošlite svoje najkrajšie fotky zo stužkovej a HLASUJTE. Ukážte, ako ste zažiarili na stužkovej a vyhrajte!!! Viac info tu: SÚŤAŽ Druhá súťaž: SÚŤAŽ DIVA

            Diva stužkovej je späť: Zapojte sa do súťaže a vyhrajte ceny za takmer 2000 eur!

        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2015
          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2015

          • Tešíme sa na možnosť ukázať Vám to NAJlepšie z našej školy.

            14. 12. 2015 od 8:00 - 14:00 hod. máte JEDINEČNÚ ŠANCU vidieť všetky zákutia našej školy.

            Pripravili sme pre Vás zaujímavý program, kde nikto neodíde s prázdnymi rukami.

            Máte sa na čo tešiť. Radi Vás uvidíme aj s rodičmi.  Viac info v pozvánke tu: plagát_DOD_2015f