• Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka


          • Slávnostné ukončenie školského roka 2014/2015 sa uskutoční 30. 6: 2015 (Utorok) v telocvični školy o 8:30 hod. slávnostným príhovorom riaditeľa školy, kde zároveň odmení najúspešnejších žiakov za uplynulý školský rok. Následne si žiaci prevezmú vo svojich triedach vysvedčenie od svojich triednych učiteľov.

        • Voľné miesta v externom štúdiu
          • Voľné miesta v externom štúdiu


          • Uchádzači o externé štúdium v odbore sanitár a zdravotnícky asistent majú stále možnosť sa prihlásiť na štúdium v školskom roku 2015/2016. II. kolo prijímacích skúšok sa bude konať 28. 8. 2015. Všetky potrebné informácie pre externé štúdium nájdete v module: Prijímačky 2015

        • Beseda so slovenským spisovateľom, prekladateľom a vydavateľom  Milanom Richterom
          • Beseda so slovenským spisovateľom, prekladateľom a vydavateľom Milanom Richterom

          • https://sk.wikipedia.org/wiki/Milan_Richter

            V piatok 19.6. 2015 sa na našej škole konala beseda so slovenským spisovateľom Milanom Richterom, ktorej sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov. Besedu moderovala Mgr. Miriam Kazimírová z Oravskej knižnice A. Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Ďakujeme za zaujímavý kultúrny zážitok! FOTO TU

        • Zborník umeleckej reflexie študentov našej školy
          • Zborník umeleckej reflexie študentov našej školy

          • Zborník umeleckej reflexie študentov Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne je odrazom prosociálnosti a umeleckého vnímania sveta okolo nás, v ktorom naši študenti otvárajú svoje srdce na dlani aj druhým ľuďom. Vedia sa podeliť s radosťami i starosťami a úprimne prezentujú svoj mikrosvet plný inšpirácie a nekonečnej fantázie... ČÍTAJTE TU

        • Mladý Slovák a vyhodnotenie súťaží ŽSK v šk. roku 2014/2015
          • Mladý Slovák a vyhodnotenie súťaží ŽSK v šk. roku 2014/2015

          • Jakub Bieľák z 2.A znova potvrdil, že veľmi ľahko spája svoj výtvarný talent so slovesným umením.

            Dňa 11.6. 2015 sa v Žiline konalo krajské kolo súťaže Mladý Slovák a vyhodnotenie krajských súťaží, ktoré organizoval Žilinský samosprávny kraj. Súťaže Mladý Slovák, ktorá je určená hlavne žiakom 3. ročníkov SŠ a gymnázií, sa z našej školy zúčastnila Katarína Macsodiová z 2.B a Eva Kršková z 1.A. V konkurencii 97 súťažiacich zo ŽSK síce nezabodovali na prvých troch miestach, ale získali bohaté skúsenosti, a hlavne  ukázali, že mladou Slovenkou, silnou konkurenciou, môžu byť aj študentky zo Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne. V krajskej súťaži Môj slovenský športový idol získal Jakub Bieľák z 25 literárno-výtvarných prác 3. miesto. Aj tento rok stál na stupni víťazov. Jeho slovenským športovým idolom je Peter Sagan. Interview s Jakubom Bieľákom si môžete vypočuť v rádiu Regina a literárnu prácu o tomto vynikajúcom slovenskom športovcovi v Jakubovom podaní, si môžete prečítať v 3. čísle nášho časopisu Uzlík. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa tvorivých inšpirácií!

            FOTO z akcie nájdete na:TU

        • SPOMIENKOVÉ PODUJATIE
          • SPOMIENKOVÉ PODUJATIE

          •      Dňa 20. 5. 2015 sa žiaci I.A triedy zúčastnili spomienkového podujatia pri príležitosti 80. výročia narodenia PETRA BALGHU,  prozaika, scenáristu a dramaturga, rodáka z Dolného Kubína. Toto podujatie organizovalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne, Matica slovenská a OA v Dolnom Kubíne. Hlavné slovo mal Mgr. Peter Cabadaj, vedecký pracovník Matice slovenskej v Martine, ktorý veľmi pútavo priblížil osobnosť P. Balghu. Na podujatí vystúpili aj žiaci zo Základnej umeleckej školy P. M. Bohúňa v Dolnom Kubíne.

        • MLADÝ SLOVÁK
          • MLADÝ SLOVÁK

          •      15. 4. 2015  sa konalo školské kolo vedomostnej súťaže Mladý Slovák. Postup do krajského kola si svojimi vedomosťami vybojovala Katarína Macsodiová /2.B/, ktorá získala prvé miesto a Eva Kršková /I.A/, ktorá sa umiestnila na 2. mieste, 3. miesto získala Marianna Belicová /2.A/. Blahoželáme víťazom a tešíme sa na 11. júna, keď sa bude v Žiline konať krajské kolo. Držíme palce!

               

        • Úspešní študenti našej školy - šk. rok 2014/2015
          • Úspešní študenti našej školy - šk. rok 2014/2015

          • Absolventi Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne  nachádzajú svoje uplatnenie  ako výborní  zdravotnícki asistenti, zdravotné sestry, záchranári, lekári, príslušníci slovenskej profesionálnej armády alebo pracujú v iných rezortoch, a to doma aj v zahraničí. Ich prioritou nie sú len vedomosti, ale hlavne prosociálnosť, ktorá je väčšinou spojená s talentom a nadaním aj na hudbu, spev, tanec, divadlo, literatúru, výtvarné umenie, fotografovanie, žurnalistiku, šport... Z toho dôvodu sa na škole tradične koná súťaž Naše talenty, na ktorej sa môžu žiaci prezentovať a rovnako sú zapájaní do rôznych súťaží i kultúrnych podujatí. A nezabúdajú, že byť zdravotníkom, znamená v prvom rade, mať veľké srdce pre toho, kto raz bude ich pomoc potrebovať.

        • Súťaž PP v Dolnom Kubíne
          • Súťaž PP v Dolnom Kubíne

          • Pred nami bola posledná súťaž, ktorá sa konala v Dolnom Kubíne. Súťažilo 13 družstiev. Súťaž pozostávala zo štyroch stanovíšť a testu zameraného na dejiny Červeného kríža. Pri jednej situácii sme narazili na menšie chytáky, s ktorými malo problém viacero súťažiacich. Nakoniec sme sa umiestnili na 4. mieste. Od tretieho miesta nás delil len jeden bod. Avšak sme boli rady, lebo sa nám konečne podarilo poraziť našich nových kamarátov z Dečína, ktorí skončili na 11. mieste.

            Ešte raz by sme sa chceli poďakovať pani profesorke Mgr. Ružičkovej, za možnosť zúčastniť sa na súťažiach prvej pomoci a za možnosť reprezentovať našu školu. Ďakujeme...

            (Dominika Brezoňáková, Veronika Sumegová, Janka Talagová, Lucia Rakovanová, Andrea Šangalová, Alexandra Lieskovská )

        • Súťaž PP v D. Strede - III. miesto na Slovensku !!!
          • Súťaž PP v D. Strede - III. miesto na Slovensku !!!

          • Druhá súťaž, ktorú sme absolvovali, bola v Dunajskej Strede. Po príchode tam  sme sa ubytovali a potom nás čakala prvá časť súťaže. Našou úlohou bolo zostaviť informačno–edukačný plagát na základe troch prednášok o prvej pomoci, ktoré sme predtým absolvovali. Podvečer sme sa išli prejsť ulicami Dunajskej Stredy. Na druhý deň nás čakala súťaž, ktorá pozostávala z desiatich stanovíšť. Boli sme prekvapené z toho, ako reálne boli dané situácie hrané. Proti nám súťažilo ďalších sedemnásť družstiev.  Pri vyhlasovaní výsledkov sme nevedeli, ako máme reagovať. Začali tretím miestom a napínavo vyslovili SZŠ DK. Boli sme veľmi šťastné, ale v tej chvíli sme nevedeli dať naše pocity najavo. Najkrajším okamihom bolo vidieť našu pani profesorku so slzami v očiach, ktoré sa jej od radosti tisli do očí. Boli sme rady, že sa naša námaha vyplatila. Odnášame si so sebou veľa nových skúseností a nezabudnuteľných okamihov...

            (Dominika Brezoňáková, Veronika Sumegová, Janka Talagová, 3.A )

             

        • Súťaž PP v Dečíne
          • Súťaž PP v Dečíne

          • V dňoch 24. až 25. apríla sme sa zúčastnili súťaže prvej pomoci v Dečíne. Na túto súťaž nás pripravovala pani profesorka Mgr. Ružičková asi päť mesiacov dopredu. Stálo nás to veľa námahy a pani profesorku veľa trpezlivosti, času a hereckých výkonov. Cestovali sme vlakom. Prežili sme vyše jedenásť hodín zábavy a zároveň strachu nad tým, aké to bude súťažiť v neznámom meste, medzi neznámymi ľuďmi. Zažili sme toľko nových zážitkov, ktoré sa nedajú zmestiť do jedného krátkeho článku. Večer predtým sme začali s prípravou na súťaž, ktorá nás na druhý deň čakala v obchodnom dome v Dečíne. Súťažili sme spolu s ďalšími siedmimi družstvami. Prešli sme štyrmi stanovišťami, kde sme ošetrovali rôzne zranenia. Pri prvom stanovišti z nás opadla tréma a s úsmevom sme sa  pustili  na ďalšie stanovišťa. Prekvapili nás však niektoré pomôcky, s ktorými sme nerátali. Nakoniec sme skončili  na 4. mieste. Na jednej strane sme boli sklamané, ale zároveň šťastné, pretože sme zažili veľa pekných zážitkov, ktoré stáli zato. Cestou späť sme sa zastavili na Václavskom námestí v Prahe. Potom nás čakala cesta domov. Sme rady, že sme sa mohli tejto súťaže zúčastniť a získať tak nové skúsenosti týkajúce sa prvej pomoci.

            (Dominika Brezoňáková, Veronika Sumegová, 3.A, Lucia Rakovanová, Andrea Šangalová, 3.B )

        • Školská súťaž v cudzích jazykoch a výsledky
          • Školská súťaž v cudzích jazykoch a výsledky

          • Na Strednej zdravotníckej škole v Dolnom Kubíne sa 20. 04. 2015 konala súťaž v nemeckom a anglickom jazyku, do ktorej boli zapojené dve triedy 3.B a 2.A. Z každej triedy súťažilo 6 žiakov, z toho traja žiaci za nemecký jazyk a traja žiaci za anglický jazyk. Dokopy sme boli štyri družstvá po troch členoch.  Celá súťaž prebiehala po nemecky a anglicky.  Súťažilo sa v piatich disciplínach, kde sme sa popasovali s témami: história, zemepis, šport, politika a kultúra.
            Súťaž prebiehala formou krúžkovacieho testu a testu, kde sme dostali otázky na danú tému a museli sme správne odpovedať. Vedomosti žiakov boli perfektné, každý z nich si našiel svoju tému, v ktorej využil svoje vedomosti. Prvé miesto si vybojovali žiaci z 3.B v nemeckom jazyku, ktorí boli aj pekne odmenení. Porotu tvorili naše milé pani profesorky: Mgr. A.Bušová, Mgr. V.Porvazníkova, Mgr. E.Hanková a Mgr. T.Olbertová.
            Súťaž sme hodnotili veľmi úspešne, páčila sa nám a dúfame, že v budúcnosti sa takejto súťaže ešte zúčastníme.

            Andrea Šangalová, 3.B

            Výsledky umiestnenia

            I. miesto: Andrea Šangalová 3.B, Tomáš Kurtulík 3.B, Marta Kormanová 3.B
            II. miesto: Dominika Prčová 2.A, Eliška Zaťková 2.A, Lucia Očkajáková, 2.A
            III. miesto: Lucie Rakovanová 3.B, Samuel Stančík 3.B, Filip Rechtorík, 3.B
            IV. miesto: Oliver Zemenčík 2.A, Mariana Belicová 2.1, Jakub Bieľák, 2.A